Comb.Okkes wint Albi NIC PV Flevoland Urk 06-07-2012

DSCF0679  winnaar Albi 001

Na de zware marathonvluchten op Limoges en St Vincent werden 69 duiven ingekorfd voor Albi, een aantal waar de NIC organisatie zeer tevreden over was. Waar velen een ochtendlossing verwachten, werden de duiven vrijdagmiddag om 14 uur gelost. Het was het bekende duivenpaar Bennie en Loes Homma uit Balk die zaterdag om 03.26 uur de eerste in sector 4 pakten. Bennie en Loes van harte proficiat.

Om 06.16 uur viel bij Wicher en Janny Okkes in Bant op 1023 kilometer de blauwbonte duivin NL 08-2087203 op de plank met een snelheid van 105 kilometer per uur. Waar hun zoon Marcel de vorige NIC vlucht vanuit Ruffec won, waren het nu de supertrotse Wicher en Janny Okkes die op deze Albi de eerste prijs wonnen. De vader van de 203 de 909 komt uit de 647 maal een kleindochter Marseille beide van de Limburgse topliefhebber Ludo Verstraeten uit Echt. De moeder van de 203 de 395 komt uit de 887 maal de 582 van topspeler Jan Grootoonk uit Bant. Wicher en Janny spelen al jaren goed mee op de marathonvluchten en beleefden nu hun hoogtepunt op deze Albi, zij werden zaterdagavond uitgebreid gehuldigd en ontvingen een prachtig boeket bloemen van www.tkarrewiel.nl en mooi vleespakket. Wicher en Janny van harte proficiat met deze zege.

Bennie de Vries uit Bolsward had 20 duiven mee en ook nu kreeg Bennie zijn duiven goed thuis, zeven bij de eerste tien in het NIC en 8 prijzen in de sector is een goede uitslag. Piet Bakker uit Urk scoorde de derde plaats en Comb. B. van Zuiden uit Swifterbant werd prima zevende met maar 2 duifjes mee.

Bennie de Vries uit Bolsward werd winnaar van het tweede vleespakket. De visschotel geschonken door www.zeebulon.nl was voor Klaas en Pieter Woord uit Urk. De overheerlijke zalmzijde van www.eurozalm.nl was voor Meindert en Jan de Boer uit Urk. De waardebonnen van  www.vanurkdierenvoeders.nl  waren voor Klaas en Marten van Urk uit Urk en Comb. B. van Zuiden uit Swifterbant. Klaas van Urk trakteerde de deelnemers op gebakken kibbeling en het was nog lang heel gezellig bij PV Flevoland in Urk.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.