Coen en Joost Brugman winnen klassieker Limoges NIC PV Flevoland Urk 07-09-2012

Coen met winnaar Joost met nummer 2  1ste NIC PV Flevoland Limoges 

Maar liefst 116 duiven werden ingemand bij PV Flevoland voor de najaarsklassieker vanuit Limoges, gelegen op 833 kilometer van Rutten. De duiven werden vrijdagmiddag om twee uur gelost met een matige noordoosten wind. Het werd een pittige vlucht waar alleen de sterkste duiven zich konden tonen. De winnaar en tevens grote uitblinker in afdeling Friesland’96 was Sjaak Buwalda uit Nijemirdum, Sjaak van harte proficiat met deze topuitslag.

Zaterdagmiddag om 14.09 uur werd de ban gebroken bij PV Flevoland. Het waren Coen en Joost Brugman die met hun tweejarige doffer de NL10-4223665 met een kwartier voorsprong de eerste prijs pakten. De 665 is gekweekt door topspeler Wim Wittebol uit Oosterwolde. De vader van de 665 is ingeteeld op de wonderkweekster 01-263 die o.a. moeder is van de 1e Nationaal Cahors 2012, 4e Nationaal Bergerac, 9e Nationaal St Vincent alles in sector 4. De moeder van de 665 komt uit topduiven van wijlen Piter Beerda en duiven van Lucas Lageveen. Coen is een actief baasje in de duivensport en is bestuurder van de Friese Fondclub en een zeer bekende duivensportjournalist. Coen en Joost spelen de laatste jaren uitstekend mee op de middaglossingen en horen inmiddels bij de top in de Friese Fondclub, wat u kunt nalezen op de mooie website www.coenbrugman.nl Coen en Joost waren tevens de grote uitblinkers bij PV Flevoland met de eerste, tweede, derde, zevende en achtste prijs. Een topuitslag om trots op te zijn, Coen en Joost van harte proficiat.

Het waren verder Riekelt Brands en Klaas van Urk en Zoon die hun duiven prima thuis kregen en 50% of meer in de prijzen hadden. De winnaars van de vleespakketten waren Coen & Joost Brugman, Klaas van Urk & Zoon en Piet Molenaar.

De eerste tien: 1, 2, 3, 7 en 8 Coen & Joost Brugman uit Rutten, 4 en 9 Riekelt Brands uit Espel, 5 Comb. Tekkelenburg uit Tollebeek, 6 Bert Hakvoort uit Urk en 10 Maarten Hakvoort uit Urk.

Limoges werd een zeer pittige selectievlucht, waarop alleen de allersterkste duiven zich konden bewijzen. Een mooie afsluiter van een zeer geslaagd NIC seizoen bij PV Flevoland in Urk.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.