Chateaudun ook voor Tiemen Schinkel en Lub Korf

118 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht op de dagfond vanuit Chateaudun, gelegen op 592 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het weer te slecht om de duiven in Midden Frankrijk te kunnen lossen, de vlucht werd uitgesteld naar de zondag. Zondagmorgen meteen schitterend weer, duiven los om 07.15 uur met een westelijke wind. Dirk Huizinga werd eerste in Samenspel F. Dirk van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf hebben meerdere topduiven. De 18-464 is met 8 op Sens, 13 op Auxerre en 4 op Lorris zo’n topduif. De 16-865 was vorig jaar Asduif fond en vloog op Auxerre al een eerste prijs. Als je zulke duiven kan spelen dan kun je met vertrouwen deze op wachten van Chateaudun. Om 14.47 uur was als eerste de 18-464 present en deze jaarling had de 592 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 79 kilometer per uur. De 464 werd daarmee eerste bij PV Flevoland, tweede in Samenspel F en 28 in het afdelingsconcours. Om 14.59 uur arriveerde de 16-865 en zij werd tweede bij PV Flevoland. Tiemen en Lub waren goed voor 7 op 10 en met de twee eerste prijzen is dat een topuitslag. Tiemen en Lub scoorden 3 eerste prijzen dit weekend en zetten daarmee de concurrenten op een flinke achterstand. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze geweldige prestaties.

Stefanus Loosman was met 11 op 14 de grote uitblinker en daarbij de kopprijzen drie, vier en negen maakt een geweldige uitslag. Specialist Jelle Roskam was natuurlijk ook weer present in de top tien met een knappe vijfde plek. Riekelt en Jannie Brands presteerden ook geweldig met 10 op 17 en de kopprijzen zes, zeven, acht en tien. Jef Custers was met 3 op 4 natuurlijk ook weer erg goed bezig.

In de eerste divisie eerste en tweede Stefanus Loosman en derde Jelle Roskam. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 1 en 2 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf en dat is ook een nieuw record. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jelle Roskam.

Bij de Dagfond onaangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Stefanus Loosman, vierde Jelle Roskam en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de duiven eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-865, 18-464 en 18-011, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812 en vierde Stefanus Loosman met zijn 17-822.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Jef Custers en vijfde Robbie Vahl. Bij de duiven eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 18-650 en 17-139, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vierde Stefanus Loosman met hun 18-630.

Donderdag inkorven voor de midfond op Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en vrijdag jonge duiven inkorven op Huy, gelegen op 232 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.