Boxtel werd mooie zege voor Bertram en Patrick

 

477 duiven werden vrijdagavond ingemand bij PV Flevoland voor de eerste vlucht van het seizoen 2015. Natuurlijk staat er dan veel spanning op bij zowel de duiven als de liefhebbers. De duiven moesten zaterdag voor een naderend front gelost worden. De lossingscommissie besloot om 8 uur te lossen bij een behoorlijke zuidwesten wind. Helaas was het vertrek niet goed, dusdanig dat afdeling tien de volgende lossing een kwartier moest uitstellen. Een matig vertrek geeft meteen minder kansen voor de kortste afstanden, toch deden de eerste Urker duiven het niet slecht. De overwinning in het samenspel was voor Frank Huigens uit Bant. Frank van harte proficiat met deze mooie zege.

Bij PV Flevoland werd het een close finish tussen de 821 van Bertram en Patrick en de 589 van Piet en Simon Zeeman. Met een verschil van minder dan twee meter werd het een mooie zege voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. De 821 is een 3-jarige doffer die eerder oa. 6e op Lommel vloog. Bertram en Patrick pakten hun tweede duif op plek negen. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze mooie zege.

Piet en Simon Zeeman werden dus tweede en hun tweede duif scoorde plek zes. Piet en Simon behoren tot de favorieten voor het Generaal op de Korte vluchten. De andere grote favorieten zijn natuurlijk de generaal kampioenen van de laatste twee seizoenen Tiemen Schinkel en Lub Korf. Tiemen en Lub scoorden plek drie, vier en tien en hadden meteen een mooie serie van 19 prijzen op 35 duiven. Riekelt en Jannie Brands werden prima vijfde, Hein Bakker haalde een mooie zevende plek en Gerrit Wakker werd keurig achtste. Wicher en Janny Okkes scoorden ook een mooie serie met 10 prijzen op 17 duiven.

Bij de jaarlingen werden Piet en Simon Zeeman eerste en Gerrit Wakker twee en drie. Bij de duivinnen werden Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Hein Bakker tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde.

In de eerste divisie werd Hein Bakker eerste, Bert Hakvoort tweede en Wicher en Janny Okkes derde. 

De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De zakken voer zijn gewonnen door Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met prijs 13, Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met prijs 78, Hein Bakker met prijs 133 en Bert Hakvoort met prijs 156. De Jackpot voor de eerste twee getekenden werd niet gewonnen en schuift dus door naar volgende week.

Het verloop van de vlucht was wat onregelmatig, waarschijnlijk een gevolg van het matige vertrek bij de lossing. Zaterdagavond waren een klein aantal duiven nog niet gearriveerd, gelukkig zijn deze zondag goed thuis gekomen. Volgende week de tweede vlucht vanuit Hapert, allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.