Beste jonge duivenspeler Stefanus Loosman wint ook Rethel

Slechts 87 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht met de jonge duiven vanuit Rethel, gelegen op 360 kilometer van Urk. Na te zijn begonnen met drie trainingsvluchten hebben we een programma van 10 vluchten voor jonge duiven afgewerkt in drie maanden tijd. Van de 10 vluchten zijn er twee afgelast vanwege te hoge temperaturen. Of deze nieuwe opzet voorziet in een behoefte zal moeten blijken uit een evaluatie die over twee weken begint.Feit is wel dat veel liefhebbers denken dat de duivensport nog steeds alleen draait om het generaal kampioenschap, waar je in zo’n 7 maanden meer dan 40 vluchten in competitie speelt. De nieuwe opzet gaat meer uit van tijdvakken van 2 of 3 maanden waarin je zo’n 10 tot 12 vluchten kan spelen in het spelonderdeel wat je het leukste vind. De tijd zal leren waar de duivensport het meest bij gebaat is.

De duiven in Rethel werden zaterdagmorgen om 09.00 gelost met een matige oosten wind. Rethel ligt in het verlengde van de Ardennen en zulke vluchten kenmerken zich vaak met een apart verloop. Zaterdag bleek Klaas Hoekstra met zeer grote voorsprong winnaar van Samenspel F en daar willen we Klaas en Arie van harte mee feliciteren.

Om 14.02 uur arriveerden twee duiven op het Waterhoen in Urk. Twee duiven van ons jeugdlid Stefanus Loosman, die werkelijk een verbluffend goed seizoen heeft gerealiseerd. De eerste duif was de 19-542 die 2e vloog op Chimay en 7e op Courtisols. De 542 had de 360 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 72 kilometer per uur. Al vrij vlot bleek dat er geen enkele duif aan deze snelheid kon komen, zodat de 542 na twee kopprijzen nu de eerste prijs scoorde voor Stefanus. Stefanus deed het deze vlucht super met 7 prijzen op 8 duiven en hij begon met de eerste, tweede, achtste en tiende prijs. De 575 die 8e werd op Courtisols werd nu 10e. Stefanus werd met deze uitslag 1e jonge duiven onaangewezen, 1e jonge duiven aangewezen, 2e, 3e, 4e en 7e beste jonge duif, 2e generaal onaangewezen PV Flevoland, 1e generaal eerste divisie en dat bij de senioren. Bij de jeugd is hij natuurlijk ook kampioen en Stefanus is groot kanshebber om kampioen van de jeugd van afdeling Friesland te worden. Kortom een seizoen met super prestaties die heel veel liefhebbers in hun hele carriere nog niet halen. We willen Stefanus daarom van harte feliciteren met de overwinning op Rethel, zijn schitterende prestaties en zijn geweldige seizoen waar we enorm van genoten hebben. Stefanus is net begonnen met zijn examenjaar en wil daar begrijpelijk maximaal tijd in investeren, vandaar dat hij nu stopt met de duivensport. We wensen Stefanus veel succes met zijn studie en hopen dat we over een paar jaar weer van zijn zeer grote talenten in de duivensport mogen genieten.

Riekelt en Jannie Brands deden het ook super met 12 op 20 en zij begonnen met de derde en vierde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook weer erg goed op dreef met 8 op 10 en de kopprijzen vijf, zes, zeven en negen. Opmerkelijk daar vorige week 5 duiven in de top tien en nu 4 en dat zijn 9 verschillende duiven. Een teken dat dit hok in de breedte erg sterk is en dat blijkt natuurlijk in opnieuw het Generaal Kampioenschap Onaangewezen, Aangewezen en de twee beste duiven van de vereniging. Zijn 777 is met 8 prijzen de beste jonge duif. Tiemen en zijn vrouw Klaasje en zijn compagnon Lub van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestaties.

Verdere uitblinker jeugdlid Joas van Zuiden met 4 prijzen op 5 duiven. In de eerste divisie eerste, tweede en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is met de prijzen 15 en 42 voor Joas van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Cees van der Steeg.

Eindstand jonge duiven onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Meindert en Jan de Boer. Aangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Meindert en Jan de Boer en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-777 en 19-789, tweede, derde en vierde Stefanus Loosman met zijn 19-566, 19-574 en 19-542.

Het felbegeerde generaal onaangewezen is gewonnen door Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Generaal Duif eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 18-650 en 17-139, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vierde Stefanus Loosman met zijn 18-630.

Het seizoen zit er op. Heel veel dank voor alle leden van de inkorfcommissie, van de ICT, de website, de inladers, de manden schoonmakers, de vluchtpenningmeester, de bar en alle bestuursleden en iedereen die we vergeten. Zonder al deze vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan en zo’n mooi seizoen draaien. De komende vijf weken de GIANT najaarsklassiekers nu voor alle liefhebbers boven de grote rivieren en met hopelijk grote deelname. Een uitdaging om daar een succes van te maken en weer een groot bedrag in te zamelen voor het Ronald McDonaldhuis.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.