Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn winnen Gennep Oud

 

185 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht natour oude duiven op Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Op het programma stond aanvankelijk Boxtel, maar vanwege de oostenwind werd gekozen voor Gennep. Zaterdagmorgen was het mooi weer en de duiven werden om 08.15 uur gelost met een matige oostenwind. Het regioconcours werd gewonnen door Reijer van den Berg. Reijer van harte proficiat.

Bij PV Flevoland was de vraag of er liefhebbers waren die specialist Gerrit Wakker nog concurrentie kunnen bieden. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn namen deze uitdaging gaarne aan. Bertram en Patrick korfden 14 duiven en scoorden 7 prijzen. Hun eerstgetekende duivin 13-079 werd geconstateerd op 09.30 uur en deze topper vloog 82 kilometer per uur en bezorgde Bertram en Patrick hun zesde zege dit seizoen. Hun tweede duif was nog keurig zevende. Bertram en Patrick zijn de enige die op vier disciplines eerste prijzen hebben gepakt en dat heeft verder niemand nog kunnen benaderen. Bertram en Patrick van harte proficiat.

Specialist Gerrit Wakker werd deze keer dus op waarde geklopt, maar scoorde wel weer zes kopprijzen; de tweede, derde, zesde, achtste, negende en tiende plek was zijn deel. Opnieuw twee van de drie bovensten van de lijst bij de eerste drie geconstateerden. Mogelijk kan Gerrit nationaal nog voor een stunt zorgen. Dubbele Hakvoort deed ook weer goed mee met een mooie vierde plek. Harmen Gnodde scoorde 12 prijzen op 22 duiven en begon met een prima vijfde plek. Wilco Nijenkamp had nog een mooie serie met drie prijzen op vijf duiven.

In de eerste divisie was Dubbele Hakvoort eerste en derde en werd Wilco Nijenkamp tweede. Bij de jaarlingen was Gerrit Wakker eerste en derde en werd Dubbele Hakvoort tweede. Bij de duivinnen werden Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste en Gerrit Wakker tweede en derde.

Volgende week de derde vlucht vanuit Duffel. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.