Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn winnen Boxtel

316 duiven werden vrijdag ingemand bij PV Flevoland voor de tweede vlucht op de natour vanuit Boxtel, gelegen op 120 kilometer van Urk. De weersverwachting was niet best, vrij veel regen en een harde noordwesten wind met lage temperaturen. Zaterdag duurde het erg lang voordat de duiven werden gelost. Uiteindelijk besloot de lossingscommissie om om 13.55 uur de duiven te lossen. Het was Fokke Snoek die het regioconcours won. Fokke van harte proficiat.

Om 15.25 uur viel de drie jarige doffer de 821 op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. De 821 maakte een snelheid van 73 kilometer per uur en won de eerste prijs bij PV Flevoland en een mooie negende prijs in de regio. Deze 821 speelde nu voor de vijfde keer in de toptien en erg opmerkelijk won de 821 ook al de eerste vlucht dit jaar op Boxtel. Voor Bertram en Patrick is het al weer de achtste zege dit seizoen en op de jonge duiven na hebben ze op alle disciplines al minimaal één keer gewonnen. Volgende week hebben ze de laatste kans om ook op die discipline te zegevieren. Bertram en Patrick kregen hun duiven goed thuis getuige de 19 prijzen op 37 duiven. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze mooie zege.

Grote uitblinkers deze vlucht waren ook Piet en Simon Zeeman. Piet en Simon scoorden liefst zes kopprijzen met de tweede, vierde, zesde, achtste, negende en tiende plek. Opmerkelijk waren vijf van deze zes duiven jonge duiven, waarvan ook al een aantal taartjongen. Het lijkt er op dat na een supersterk seizoen met oude duiven de taartvluchten winnen hun nieuwe doel gaat worden. Wilco Nijenkamp deed het ook weer prima met een derde plek. Jef Custers was ook weer goed voor een keurige vijfde prijs. Gerrit Wakker scoorde een mooie serie met 9 prijzen op 16 duiven en Gerrit begon met een mooie zevende plek. Mooie series voor Frank, Gerwin en Harm Kempers met 12 prijzen op 20 duiven, Fokke Gnodde met 5 prijzen op 10 duiven, Hans Wakker met 6 prijzen op 12 duiven en Riekelt en Jannie Brands met 2 prijzen op 3 duiven.

In de eerste divisie werd Wilco Nijenkamp eerste, Jef Custers tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers derde. Bij de jonge duiven waren Piet en Simon Zeeman eerste en tweede en Jef Custers derde. Bij de duivinnen werd Gerrit Wakker eerste en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Frank, Gerwin en Harm Kempers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Gerrit Wakker.

Boxtel werd een zeer vlot verlopen vlucht met geen verliezen. Volgende week de laatste kans vanuit Heusden Zolder. De jonge duiven spelen de Nationale Derby vanuit Morlincourt. Allen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.