Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn schitteren op Laon

176 duiven werden donderdagavond bij PV Flevoland ingemand op Laon, de laatste vlucht van de midfond, gelegen op 385 kilometer van Urk. Zaterdag was het meteen mooi weer zodat de duiven om 07.00 uur werden gelost met een west-zuidwestenwind. Het vervelende was dat de duiven van Laon gelijk met de jonge duiven arriveerden, waardoor er behoorlijk wat liefhebbers tijd verspeelden met de binnenkomst van de oude duiven. Thaeke Mulder uit Scharsterbrug won het regio concours. Thaeke van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 10.59 uur knalde met hoge snelheid de jaarling Enzo 143 op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. De Enzo 143 vloog 90 kilometer per uur en bezorgde zijn bazen de vijfde zege dit seizoen. Met vijf zeges hebben Bertram en Patrick de meeste overwinningen dit seizoen met de vluchten met oude duiven. Vergeleken met vorig jaar hebben ze heel veel progressie geboekt in hun resultaten en op iedere discipline wel een eerste prijs. Bertram en Patrick kregen hun duiven formidabel met 9 prijzen op 13 duiven en behaalden naast de eerste ook de derde en negende prijs. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook prima met de prijzen twee, vier, zeven en acht. Hun eerstgetekende jaarling de 586 was hun vierde duif en heeft nu al vier toptien klasseringen op zijn naam. Jef Custers heeft al zijn duiven op Laon gezet. Dat was een hele slimme zet van deze ervaren melker en Jef pakte vijf prijzen op tien duiven en scoorde de vijfde en tiende plek. Jef zijn tweede duif de 224 heeft nu acht toptien klasseringen gescoord. Fokke Gnodde pakte zijn favoriete jaarling de 673 op de zesde plek en daarmee bezorgt hij Fokke hoogstwaarschijnlijk het midfondkampioenschap van PV Flevoland. Fokke van harte gefeliciteerd.

Mooie series waren er voor Piet en Simon Zeeman met 9 prijzen op 17 duiven, Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met 6 prijzen op 12 duiven en Pieter Woord met 2 prijzen op 4 duiven.

In de eerste divisie was Jef Custers eerste en tweede en Pieter Woord derde. Het volledige podium bij de duivinnen was voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Bij de jaarlingen waren Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste en tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. De Jackpot voor de laatste prijsduif was deze keer niet gezet en gaat naar volgende week.

Volgende week beginnen de officiёle vluchten met jonge duiven en die zijn zoals altijd beslissend voor de belangrijkste kampioenschappen. Voor het generaal kampioenschap zijn er zoals het er nu uitziet vijf kanshebbers; Piet en Simon Zeeman, Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr, Tiemen Schinkel en Lub Korf, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn en Fokke Gnodde.

Vrijdag is het inkorven voor de eerste vlucht met jonge duiven op Grave. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.