Bertram en Patrick zegevieren op St.Quentin 30-06-2012

 

Donderdagavond werden 246 duivin ingekorfd op St Quentin, een stad in Noord Frankrijk gelegen op 345 kilometer van Swifterbant. Ook nu waren de weersvoorspellingen identiek aan de laatste weken, zuidwesten wind wat opnieuw een snelle vlucht zou opleveren. De duiven werden zaterdag al vroeg gelost om 7 uur. Het was Meindert Bakker uit Urk die als enige in deze regio op teletekst pakte met een 10e plek in het gehele concours. Meindert van harte proficiat.

Om tien voor half elf was de 816 van Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn alle duiven van PV Flevoland te snel af door met een snelheid van 104 kilometer per uur de eerste plek op te eisen. Bertram en Patrick scoorden ook nog de tiende plek. Na in 2010 en in 2011 kampioen geworden te zijn, leek 2012 een pechjaar te worden voor deze combinatie, de topduif dood en nog een aantal goede duiven weg is niet leuk. Nu dan eindelijk de dikverdiende overwinning en hopelijk volgen er meer. Patrick en Bertram van harte proficiat.

Op de tweede plek volgt Dubbele Hakvoort en ook nu weer pakt Dubbele zijn eerstgetekende in de toptien. Er zijn weinig liefhebbers in onze vereniging die dat lukt, Dubbele is er een meester in. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr deden prima mee door de derde en vierde plek te scoren. Hans Wakker had zijn nestduiven prima in orde en deed het super met plek vijf, zes en negen. Gerrit Wakker verloor de prestige strijd met zijn vader nipt, maar een zevende en achtste plek is een goede prestatie.

In de eerste divisie was natuurlijk Dubbele Hakvoort de winnaar, met Hans Wakker op de plaatsen twee en drie. Gebroeders Meindert en Jan de Boer scoorden 100% met 1 duif mee, gevolgd door Leo Bron uit Swifterbant met drie prijzen op vier duiven mee.

Donderdagavond is het inmanden voor alweer de laatste programmavlucht voor oude duiven in dit seizoen. Wie zal deze laatste vlucht op Orleans winnen ? Zetten Bertram en Patrick ook deze vlucht naar hun hand of krijgen wij een andere winnaar ? Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.