Bertram en Patrick zegevieren op Quievrain

 

273 duiven werden bij PV Flevoland vrijdagavond ingemand op Quievrain, een dorp in het zuiden van Belgiё, gelegen op 284 kilometer van Urk. De weersverwachting was niet erg goed, zaterdag kans op veel buien met onweer. Zaterdagmorgen heel vroeg werden de duiven om 06.45 gelost met een matige zuidwesten wind en goed zicht en konden zo net het slechte weer ontlopen. Lelieveld-van der Locht werden de winnaars in samenspel F en bij deze onze hartelijke felicitaties.

Om 09.44 uur viel de 774 op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn en met een snelheid van 92 kilometer per uur werd de 774 glorieus winnaar van Quievrain. Het is al weer de derde zege van Bertram en Patrick dit seizoen. Bertram en Patrick horen al jaren bij de top 5 van de programmaspelers bij PV Flevoland. Hun specialisatie is de dagfond, maar ook op de andere disciplines strijden ze altijd mee voor een plaats op het podium. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het super met de tweede, derde, vijfde en zevende plek. Hun eerste twee duiven vlogen vorige week toptien op Gien en hun derde duif is de eerste jaarling en de eerste getekende duif van het concours. Fokke Gnodde deed ook goed mee met 10 prijzen op 20 duiven te beginnen op plaats vier. Gerrit Wakker vinden we terug op een mooie zesde plek. Piet en Simon Zeeman hoorden ook weer bij de uitblinkers met 9 prijzen op 18 duiven te beginnen met een knappe achtste plek. Pieter Woord deed het ook goed met een mooie negende plaats. Dubbele Hakvoort doet het de laatste weken erg goed en deze week is een tiende plek zijn deel.

Mooie series voor Hans Wakker met 5 prijzen op 10 duiven en Jef Custers met 5 prijzen op 9 duiven.

Quievrain werd een mooie en vlot verlopen vlucht dankzij een hele goede beslissing van onze lossingscommissie. Bij andere afdelingen die iets verder in Frankrijk en wat later losten kenden de vluchten een heel slecht verloop. Hopelijk komen bij deze sportvrienden de duiven nog goed na.

In het Varia Vis kampioenschap midfond onaangewezen staan Piet en Simon Zeeman eerste, Gerrit Wakker tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Het verschil tussen de nummers twee en zes bedraagt maar 11 punten en dat belooft vuurwerk met een laatste vlucht op Laon over twee weken in het verschiet. In het Varia Vis kampioenschap midfond aangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Piet en Simon Zeeman tweede en Jef Custers derde. In het Varia Vis kampioenschap midfond duif staan Piet en Simon Zeeman eerste met hun 596, Pieter Woord tweede met zijn 949 en Gerrit Wakker derde met zijn 182.

In het Varia Vis kampioenschap generaal onaangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Fokke Gnodde derde. Het is de laatste weken stuivertje wisselen tussen Fokke Gnodde en buurman Dubbele Hakvoort om de derde plaats. Een spannende aangelegenheid als de grote rivalen zo dicht bij elkaar wonen. In het Varia Vis kampioenschap generaal aangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr derde. In het Varia Vis kampioenschap generaal duif staat Gerrit Wakker eerste met zijn 182, Piet en Simon Zeeman tweede met hun 280 en  Gerrit Wakker met zijn 170.

Dinsdag is het inmanden voor de marathon middaglossingen op Albi en donderdag inmanden voor de Nationale klassieker op Chateauroux. Vrijdag staat de eerste trainigsvlucht voor de jonge duiven vanuit Deventer op het programma. Allen heel veel succes. 

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.