Bertram en Patrick zegevieren op koude Quievrain

Vrijdagavond werden 561 duiven bij PV Flevoland ingemand op de eerste vlucht voor de midfond vanuit Quievrain, gelegen op 283 kilometer van Urk. Vanwege de matige weersverwachting hielden nogal wat liefhebbers de nodige duiven thuis. Zaterdagmorgen werden de duiven gelost om 08.30 uur met een koude en stevige noordwestenwind met de nodige buien op de vlieglijn. Het concours in de regio werd gewonnen door Jopie Oost uit Oldelamer, bij deze van harte proficiat.

Om 12.21 uur viel de 2 jarige doffer de Enzo 143 op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Na een snelle melding bleek niemand deze duif te kunnen kloppen. De Enzo 143 vloog 71 kilometer per uur en scoorde daarmee zijn tweede overwinning bij PV Flevoland. Vorig jaar vloog deze crack o.a. een 1e op Laon, 7e op Weert, 7e op Duffel en dit jaar ook een 6e op Weert. De stamboom van deze Enzo 143 laat zien dat deze weduwnaar uit de betere duiven komt van André Somers. Enzo 143 is trouwens ook al vader van de 88e op 2.100 duiven van Boxtel en 85e op 1.148 duiven van Zutphen. Goed vliegen en goede jongen geven is maar weinig duiven gegeven. Bertram en Patrick doen het de laatste weken erg goed en op deze Quievrain was het super met 24 prijzen op 37 duiven en een mooie eerste plek. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze knaluitslag.

Fokke Gnodde heeft zijn duiven de laatste weken ook goed voor elkaar en op deze Quievrain werd het een mooie serie van 12 prijzen op 18 duiven en de kopprijzen twee en acht. Dubbele Hakvoort is bezig aan een topseizoen en op Quievrain werd het drie en tien. Zijn eerste duif de kanjer 153 was natuurlijk na een 8e op Weert en een 4e op Heusden-Zolder zijn eerstgetekende duif. Piet en Simon Zeeman zijn ook zeer constant vroeg dit seizoen, hebben behoorlijk wat duiven in de tussenstanden voor de duifkampioenschappen en dat is een teken dat je goed bezig bent. Piet en Simon scoorden 19 prijzen op 37 duiven en ze beginnen met vier, zeven en negen. Hun derde duif de 280 was ook derde op Deurne. Jef Custers deed het ook fantastisch met 14 prijzen op 21 duiven en een mooie vijfde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden zesde met hun 15-815 en deze duif was ook al vierde van Boxtel. Tiemen en Lub zijn iedere week goed voor een zeer hoog prijspercentage en deze week was het niet anders met 21 prijzen op 30 duiven. Riekelt en Jannie Brands hadden ook een mooie serie met 16 prijzen op 29 duiven.

In de eerste divisie werden Riekelt en Jannie Brands eerste en tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers derde. Bij de jeugd werd Wouter Kroon voor de derde week op rij eerste en hij nam een behoorlijke voorsprong op Cornelis-Jan van Urk. Bij de jaarlingen werden Piet en Simon Zeeman eerste, Jef Custers tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Dubbele Hakvoort en de Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Wicher en Janny Okkes. De vier gratis zakken voer waren voor Riekelt en Jannie Brands met plek 13, Frank, Gerwin en Harm Kempers als middelste liefhebber, Wouter Kroon als laatste liefhebber en Pieter Woord met de 1 na laatste prijsduif. De minutenprijs werd gewonnen door Pieter Woord en de secondenprijs werd gewonnen door Louw van den Berg.

Bij de kampioenschappen voor Generaal Kort Aangewezen natuurlijk eerste Dubbele Hakvoort, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Fokke Gnodde, vierde Jef Custers en vijfde Hans Wakker. Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Fokke Gnodde, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Gerrit Wakker. Tussen de eerste drie is maar een verschil van 27 punten. Bij de Asduiven als eerste Piet en Simon Zeeman met hun 13-979 en tweede met hun 13-967, derde Fokke Gnodde met zijn 14-673, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 14-576 en vijfde Gerrit Wakker met zijn 12-123.

Volgende week de tweede midfondvlucht opnieuw vanuit Quievrain. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.