Bertram en Patrick super op zeer natte Quievrain

Vrijdagavond werden 392 duiven ingemand voor de vierde vlucht op de midfond, opnieuw vanuit Quievrain gelegen op 284 kilometer van Urk. Opnieuw was de weersverwachting niet best en dat bleek zaterdagmorgen ook te kloppen. Waar veel afdelingen de vlucht uitstelden naar zondag, werd bij Friesland’96 besloten de duiven om 13.30 uur te lossen met een matige noordwesten wind en heel veel regen op de vlieglijn. Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben met buien op de vlieglijn, maar dat geldt voor iedereen. Voor de tweede week op rij waren het Jan en Hessel Ras die de eerste prijs pakten in de regio. Jan en Hessel van harte proficiat.

In Swifterbant begon het net behoorlijk te regenen toen er een duif viel op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Het was First Born 101 die na twee minuten twijfelen afdrukte om 17.09 uur en met een snelheid van 75 kilometer per uur de 275 kilometer aflegde. Nadat in Biddinghuizen en op Urk geen enkele duif aan deze snelheid kwam was de derde zege dit seizoen van Bertram en Patrick een feit. Bertram en Patrick kregen hun duiven super met 19 prijzen op 35 duiven en naast de eerste wonnen zij ook de tweede, vijfde, zesde en tiende prijs. Tot nu is dit misschien wel de mooiste uitslag dit seizoen met oude duiven bij PV Flevoland. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze geweldige uitslag.

Jef Custers is bezig aan een heel sterk seizoen met al drie zeges. Daar waar alle andere liefhebbers moeite hadden om getekende duiven te draaien waren ze bij Jef eerste en tweede op het hok. Jef pakte met zijn eerste duif een hele mooie derde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf begonnen op deze Quievrain met een knappe vierde plek. Gerrit Wakker scoorde een keurige zevende plek. Dubbele Hakvoort is bezig met een ijzersterk seizoen en op deze Quievrain werd het 11 prijzen op 21 duiven en een mooie achtste en negende plek.

Mooie series waren er ook voor Piet en Simon Zeeman met 16 prijzen op 29 duiven en opnieuw hadden Klaas van den Berg en Bartel de Berg het hoogste prijspercentage met 3 prijzen op 4 duiven. In de eerste divisie werd Klaas van Urk eerste, Hein Bakker tweede en Jelle Roskam derde. Bij de jaarlingen Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste en tweede en Jef Custers derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was natuurlijk voor Jef Custers met de getekenden op de prijzen 3 en 17. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord. De minutenprijs was voor Dubbele Hakvoort en de secondenprijs was voor Pieter Woord.

Op zich zijn de duiven van deze natte Quievrain goed thuisgekomen aangezien het concours sloot binnen 45 minuten. Ook de duiven die zaterdagavond nog ontbraken zijn goed nagekomen.

Volgende week maandag inkorven voor Agen, dinsdag voor Brive, donderdag voor Gien en vrijdagavond de eerste training voor de jonge duiven op Deventer. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.