Bertram en Patrick slaan ook toe op Orleans 07-07-2012

          

Donderdagavond werden 171 duiven ingekorfd voor de laatste vlucht van het oude duivenprogramma op Orleans, een Franse stad gelegen ten zuiden van Parijs op 580 kilometer van Swifterbant. Ook nu waren de voorspellingen weer een zuidelijke wind en een snelle vlucht. De duiven werden zaterdag gelost om 08.20 uur met een matige zuiden wind. Door de zuidelijke wind lukte het twee Urker liefhebbers om zich op teletekst te spelen. Op een schitterende derde plaats jeugdlid Corrie Hakvoort en de combinatie De Vries/Hakvoort op een mooie zevende plaats. Corrie, Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Rond half drie viel de eerste duif van PV Flevoland bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn in Swifterbant. Na hun schitterende overwinning vorige week werd nu door Bertram en Patrick de eerste plek gehaald met hun 2-jarige 651. Tevens zetten zij een prima serie kopprijzen neer, want ook de zevende plek en de negende plek was hun deel. De negende plek was voor hun jaarling 816, die vorige week zegevierde op St Quentin. Een prima duifje zo’n jaarling die na een seizoen met veel lastige vluchten de laatste vluchten haar klasse laat zien. Bertram en Patrick van harte proficiat.

Op de tweede plek pakten Klaas en Pieter Woord hun favoriet de 870. Hans Wakker heeft zijn duiven op het eind van de oude duivenvluchten prima voor elkaar. Na drie toptien noteringen vorige week werd nu de derde en vierde plek gescoord met zijn derde en eerstgetekende duif. Ook was Dubbele Hakvoort natuurlijk weer present in de toptien met een mooie vijfde en tiende plaats. En ook nu weer waren het Dubbele zijn tweede en eerste getekende duif in de toptien, waarbij zijn 430 na een tweede plaats vorige week op St Quentin nu de tiende plek scoorde. Andermaal een prima prestatie van Dubbele.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr ontbraken ook deze keer niet in de toptien en scoorden met hun 954 (goed voor 2 overwinningen dit jaar) nu de zesde plek. Cor was dolblij dat hun 670 (ook goed voor 2 zeges), die vorige week was achtergebleven van St Quentin, weer thuis gekomen was. Hoewel zij de smaakmakers dit seizoen waren, was Cor blij dat het spel met de oude duiven nu voorbij was.

De verrassing in de toptien van Orleans was deze keer Fokke Gnodde. Fokke is vorig jaar weer begonnen met de duivensport en het is erg knap dat hij met zo’n jonge ploeg duiven op deze Orleans een achtste plek en met zijn tweede duif een elfde plek scoort. Fokke is zeer actief in onze vereniging onder meer als vaste inkorver en sinds kort regelt hij met Tiemen Schinkel de trainingsvluchten bij PV Flevoland.

In de eerste divisie was de eerste en tweede plek voor Hans Wakker met Dubbele Hakvoort op de derde plek. Leo Bron uit Swifterbant was de liefhebber met het hoogste prijspercentage met drie duiven in de prijzen op vier mee.

Hoewel het officiёle programma met oude duiven nu voorbij is, staan er nog wel wat prominente extra vluchten op het programma. Zo is er over veertien dagen de klassieker op Tours (afstand Urk 683 km) en staan de Olympische vluchten vanuit Berlijn en Londen op het programma. Voor wat betreft Berlijn en Londen hebben wij bericht gehad van de NPO dat ook duiven zonder certificaat kunnen worden ingekorfd, mits de 15 euro bij het inkorven wordt voldaan. Al deze vluchten kunnen natuurlijk bij PV Flevoland worden ingemand. Probeer jouw favoriete duiven voor deze topvluchten klaar te maken en wie weet scoor je wel eeuwige roem of win je een hele mooie attractieprijs. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.