Bertram en Patrick leveren topprestatie op Duffel oude duiven

 

Exact 200 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde natourvlucht vanuit Duffel, gelegen op 190 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagmorgen om 09.15 uur gelost met een matige noordenwind. Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort wonnen de eerste prijs in het regioconcours. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

In 16 seconden vielen drie duiven op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Deze drie duiven bezorgden Bertram en Patrick een prima duivendag met de eerste drie prijzen bij PV Flevoland en in de regio F2 werd het de plaatsen twee, drie en vier. Hun eerste duif de 13-079 scoorden haar derde eerste prijs bij PV Flevoland. Hun eerste twee duiven waren ook in de juiste volgorde de eerste twee getekenden duiven. Van hun 17 ingemande duiven scoorden er 11 een prijs en naast de top drie werd ook plek zeven gescoord en zaten al hun 11 duiven bij de eerste 39 van de vereniging. Kortom een absolute topprestatie van twee vakmannen in de duivensport. Bertram en Patrick van harte proficiat.

Wilco Nijenkamp was de enige die de topprestatie van Bertram en Patrick het dichtste benaderde met een prima vierde plek. Fokke Gnodde schijnt bezig te zijn met een zeer geheim trainingsprogramma en het resultaat was acht prijzen op tien duiven en de mooie ereplaatsen vijf, zes en tien. Harmen Gnodde deed het ook goed met 11 prijzen op 22 duiven en Harmen begint met plek acht en negen.

In de eerste divisie werd Wilco Nijenkamp eerste en Dubbele Hakvoort tweede en derde. Bij de duivinnen was het volledige podium voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Bij de jaarlingen werden Bertram en Patrick eerste en tweede en Fokke Gnodde derde.

In de stand na drie vluchten zijn aangewezen Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn koploper, Gerrit Wakker is tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers staan derde. Onaangewezen staan Bertram en Patrick ook eerste, Gerrit Wakker tweede en Wilco Nijenkamp derde. Bij de duiven staan Bertram en Patrick eerste met hun 079 en derde met hun 790 en Gerrit Wakker tweede met zijn 123.

Volgende week de vierde vlucht vanuit Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.