Bertram en Patrick erg vroeg op lastige Laon

Maar 170 duiven werden er bij PV Flevoland donderdagavond ingemand voor de laatste vlucht op de midfond vanuit Laon, gelegen op 365 kilometer van Urk. Het zware seizoen begint zijn tol te eisen en daardoor zakt de deelname per vlucht. Zaterdagmorgen bleek het zeer zwaar bewolkt te zijn, waardoor de lossing pas om 11.30 uur plaatsvond met een matige westelijke wind. Opnieuw kregen de duiven het niet cadeau en was het lastig voor de duiven om het hok weer terug te vinden.

Om 16.08 uur viel Jordan 13-091 op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Jordan vloog 77 kilometer per uur over een afstand van 356 kilometer. Na de melding bleek al snel dat Jordan met voorsprong de eerste plek scoorde bij PV Flevoland en tot grote vreugde bleek ook de eerste plek in samenspel F van circa 1.200 duiven te zijn behaald.  Jordan werd vorige week bij PV Flevoland nog tweede op Chateauroux en heeft in voorgaande jaren zes maal in de top tien gestaan op vluchten van Weert tot Sens. Het is natuurlijk een superprestatie van Jordan en zijn bazen om in twee weekenden achter elkaar twee topprijzen te scoren. Jordan komt van vaderskant uit de lijn van hun eigen Stamdoffer en van moederskant uit lijn Golden Boy (Vredeveld) via Jan Doldersum. Bertram en Patrick werden met hun tweede duif nog keurig vijfde. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze mooie prestaties.

Gerrit Wakker werd keurig tweede. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het erg goed met 10 prijzen op 20 duiven en de kopprijzen drie, vier, zes en acht. Piet en Simon Zeeman waren deze keer goed voor plek zeven. Klaas van den Berg en Bartel de Berg zijn al weken goed voor een zeer hoog prijspercentage en op deze Laon werd het 2 prijzen op 4 duiven met als beloning een keurige negende plek. Dubbele Hakvoort is dit seizoen goed voor zeer veel top tien klasseringen en nu werd het een nette tiende plaats.

In de eerste divisie werden Klaas van den Berg en Bartel de Berg eerste, Pieter Woord tweede en Wicher en Janny Okkes derde. Bij de jaarlingen werd Gerrit Wakker eerste en Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg. De laatste prijsduif was niet gezet en daardoor gaat de Jackpot naar volgende week.

Volgende week maandag inkorven voor Narbonne, donderdag voor de dagfond Issoudun (gelegen op 686 kilometer van Urk) en vrijdag voor de jonge duiven Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.