Bertram en Patrick boeken mooie zege op Sittard

 

312 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand op de zesde vlucht op de vitesse vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Zaterdag bleek door een hardnekkig koudefront en laaghangende bewolking rond de heuvels van Sittard een vroege lossing niet mogelijk. De duiven werden om 11.30 uur pas gelost met een west noordwesten wind. Het was Combinatie Doejaaren die de eerste prijs scoorde in het regioconcours, bij deze de hartelijke felicitaties.

Om 13.38 uur was het een twee-jarige duivin de 079 die Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hun tweede zege dit seizoen bij PV Flevoland bezorgd. De 079 maakte een snelheid van 81 kilometer per uur en op de daadwerkelijke afstand had deze duivin een voorsprong van iets meer dan twee kilometer op nummer twee. De 079 had als jonge duif ook al een vroege prijs gewonnen op Morlincourt. Patrick en Bertram van harte proficiat.

Harmen Gnodde behaalde een mooie tweede plek. Jef Custers deed het prima met 6 prijzen op 11 duiven en de kopprijzen drie en negen. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr haalden de vierde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed op dreef met 12 prijzen op 23 duiven en ze beginnen met vijf en tien. Piet en Simon Zeeman scoorden een mooie zesde plaats. Fokke Gnodde deed het keurig met 9 prijzen op 16 duiven en de zevende plek. Gerrit Wakker deed ook weer goed mee met een nette achtste plek. Mooie series waren er verder voor Wicher en Janny Okkes met 11 prijzen op 20 duiven en Hein Bakker met 6 prijzen op 8 duiven.

In de eerste divisie werd Jef Custers eerste en tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers werden keurig derde. Jeugdlid Wouter Kroon maakte een prima debuut dit seizoen met een keurige 66e plek. Bij de duivinnen werd Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste, Piet en Simon Zeeman tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. Bij de jaarlingen waren Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Piet en Simon Zeeman tweede en Fokke Gnodde derde.

De minutenprijs was voor Tiemen Schinkel. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Wicher en Janny Okkes. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Wicher en Janny Okkes.

 Sittard kende een wisselvallig maar goed verloop en alle duiven zijn weer terug op hun hok.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.