Bert Weerstand wint ook met voorsprong Weert

 

449 duiven werden ingemand voor de tweede navlucht vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Helaas was het zaterdag de hele dag mistig, nevelig en er was veel langhangende bewolking, zodat de vlucht werd uitgesteld naar zondag. Zondagmorgen werden de duiven gelost om 10.15 uur met een matige noordwesten wind. Jelle Stuurman wint het concours in samenspel F. Jelle van harte proficiat.

Het was om 12.16 uur dat de eerste duif viel op De Reede bij Bert Weerstand. Het was zijn eerst getekende duif de 021 die met een snelheid van 78 kilometer per uur vijf minuten los vliegt bij PV Flevoland. De 021 vloog vorige week op Hedel al de negende in de vereniging. Bert en zoon Kees Weerstand lukt het dus om twee verenigingsvluchten in hetzelfde weekend te winnen. Dat is natuurlijk weinig liefhebbers tot nu toe gelukt. Bert en Kees van harte proficiat met dit kunststukje.

Piet en Simon Zeeman kregen hun duiven super en de broers zullen zeer tevreden zijn met de prijzen twee, zes, acht en tien. Hun eerste duif was de eerste jonge duif in de uitslag. Leo Bron was ook present met twee duiven in de top tien met de prijzen drie en negen. Zijn tweede duif de 104 was vorige week op Hedel zevende. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr behaalden een knappe vierde prijs. Riekelt en Jannie Brands behaalden ook op deze vlucht een mooie serie van 13 prijzen op 24 duiven en beginnen met vijf en zeven.

Mooie series waren er voor Wicher en Janny Okkes met 18 prijzen op 31 duiven, Oscar Martens met 19 prijzen op 32 duiven en Gerrit Bakker met vijf prijzen op acht duiven.

Vrijdag is het inmanden voor de derde navlucht vanuit Sittard. Alleen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.