Bert Weerstand wint ook de nationale derby Morlincourt

 

150 duiven werden ingemand voor de laatste vlucht met jonge duiven, de nationale derby vanuit Morlincourt gelegen op 389 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het eerst nog een tijdje mistig en nevelig op de vlieglijn. Gelukkig konden de duiven om 10.45 uur gelost worden met een stevige noordoosten wind. Het was Fokke Snoek die de eerste prijs won in samenspel F. Fokke van harte proficiat.

Opnieuw ging de overwinning bij PV Flevoland naar Bert Weerstand. Bert presteert de laatste weken fantastisch en boekt in vier weken tijd zijn vierde overwinning. Nu was het zijn 003 die met een snelheid van 62 kilometer per uur maar liefst 10 minuten los vloog. Bert scoorde maar liefst 7 prijzen op 14 duiven en zijn tweede duif de 006 behaalde een mooie derde prijs. De 006 was zijn eerste getekende duif en dat is ook niet verwonderlijk na de tweede prijs op Sittard en de eerste prijs op La Louviere. Bert was de enige met 50% van zijn duiven in de prijzen. Bert en zoon Kees Weerstand van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het prima met een tweede en tiende plek. Zijn eerste duif was de eerste getekende duif in de uitslag. Tiemen en Lub wonnen hiermee voor het tweede jaar op rij het Varia Vis generaal onaangewezen. Dat is een formidabele prestaties en dik verdiend. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Riekelt en Jannie Brands deden het prima met een vierde, vijfde en achtste plek. Dubbele Hakvoort behaalde een mooie zesde plaats. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn toonden hun klasse met de zevende plek. Bert Hakvoort sloot een zeer geslaagd seizoen met jonge duiven af op een keurige negende plaats.

Volgende week de laatste vlucht van het seizoen vanuit Tongeren. Wat gaat het ook snel, het seizoen is weer voorbij gevlogen. Natuurlijk heeft PV Flevoland dan nog vier weken lang feest met de taartvluchten. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.