Bert Weerstand wint met voorsprong La Louviere

 

145 duiven werden donderdag ingemand voor de zesde vlucht met jonge duiven vanuit St Quentin. Helaas was het zaterdag de hele dag mistig, nevelig en er was veel langhangende bewolking, zodat de vlucht werd uitgesteld naar zondag. Zondag werden de duiven een stukje teruggebracht naar La Louviere, een plaats in Belgiё gelegen op 264 kilometer van Urk. De duiven werden daar om 12.00 uur gelost met een matige noordwesten wind. Bruinsma uit Heerenveen werd winnaar in samenspel F, bij deze de felicitaties.

De eerste duif viel om 15.21 uur op De Reede bij Bert Weerstand. Het was zijn 006 die met een snelheid van 79 kilometer per uur eerste werd met zes minuten voorsprong bij PV Flevoland en derde in samenspel F. De 006 was de eerste getekende duif op de uitslag en vloog al eerder een tweede prijs op Sittard. Bert Weerstand doet het erg goed dit jaar met de jonge duiven en speelt de laatste weken constant in de top tien. Bert speelde acht van zijn zestien duiven in de prijzen en naast de eerste prijs speelde hij ook nog de zesde. Bert en zoon Kees Weerstand van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Riekelt en Jannie Brands kregen de duiven goed en haalden een mooie serie van 17 prijzen op 36 duiven, te beginnen met twee, zeven en acht. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het super met negen prijzen op dertien duiven en begonnen met drie, vier, vijf, negen en tien.

Volgende week donderdag is het inmanden voor de laatste vlucht voor jonge duif, het nationale concours vanuit Morlincourt. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.