Bert Weerstand sterke winnaar op Gien

 

Op donderdagavond werden 195 duiven ingemand voor Gien een stad 100 kilometer zuidelijk van Parijs gelegen op 592 kilometer van Urk. De weersverwachting was niet al te best, een koude noordwesten wind zou het weleens een pittige vlucht kunnen maken. Zaterdag bleek het reuze mee te vallen, de wind was wat westelijker dan verwacht en het was mooi weer met erg goed zicht. De duiven werden gelost om 07.00 uur. Het was Jelle Stuurman uit Heerenveen die eerste werd in samenspel F. Jelle van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Om 14.53 uur viel de 863 op de klep bij Bert Weerstand. De 863 maakte een snelheid van 75 kilometer per uur en bleek maar liefst vijf minuten los te vliegen op de tweede duif in de vereniging. Dat Bert Weerstand daarmee een mooie eerste prijs pakte was natuurlijk geen verrassing. Bert speelde twee weken daarvoor op de lastige Sens liefst zeven duiven in de top 25 en is vanaf dat moment natuurlijk favoriet voor een zege op de dagfond. De 863 is trouwens een jaarling doffer en dat belooft wat voor de toekomst. Bert zijn tweede duif staat negende in de uitslag. Bert en zoon Kees leggen zich vooral toe op de dagfond en de marathonvluchten met een middaglossing. Gien werd een mooie zege voor Bert en Kees en bij deze de hartelijke felicitaties.

Gerrit Wakker deed het super met 8 prijzen op 10 duiven te beginnen met twee, zes en acht. De tweede duif van Gerrit was de 182, de eerste getekende duif in de uitslag. De 182 speelt nu al vijf weken achter elkaar in de toptien, wat een voorrecht om zo’n kanjer op je hok te mogen hebben. Riekel en Jannie Brands deden het ook erg goed met 6 prijzen op 8 duiven te beginnen op een mooie derde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf kregen de duiven ook prima met 5 prijzen op 10 duiven te beginnen op vier, vijf en tien. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr begonnen op plek zeven en hadden drie prijzen op zes duiven. Pieter Woord behaalde ook een mooie serie met vijf prijzen op negen duiven.

In het Varia Vis kampioenschap dagfond onaangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Bert Weerstand tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. In het Varia Vis kampioenschap dagfond onaangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. In het Varia Vis kampioenschap dagfond duif staat Gerrit Wakker eerste met zijn 687 en tweede met zijn 182, Tiemen Schinkel en Lub Korf staan derde met hun 386.

In het Varia Vis kampioenschap generaal onaangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Dubbele Hakvoort derde. In het Varia Vis kampioenschap generaal aangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. In het Varia Vis kampioenschap generaal duif staat Gerrit Wakker eerste met zijn 182, Piet en Simon Zeeman tweede met hun 280 en Gerrit Wakker derde met zijn 170.

Vrijdagavond inmanden voor Quievrain. Allen heel veel succes.  

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.