Bert Weerstand neemt in stijl afscheid van de duivensport

 

538 duiven werden er vrijdagavond ingemand voor de laatste vlucht van het seizoen op Tongeren, gelegen op 209 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het lang mistig en nevelig. Maar gelukkig konden de duiven om 12.30 gelost worden met een matige noordwesten wind.

Het was 15.10 uur dat de eerste duif met heel veel snelheid op de klep viel bij Bert Weerstand op De Reede 16. Het was opnieuw zijn 006 die met een snelheid van 78 kilometer de eerste prijs wint bij PV Flevoland en ook de eerste prijs in samenspel F van 1.635 duiven. De 006 was natuurlijk Bert zijn eerste getekende duif in de uitslag na zijn tweede prijs op Sittard, de eerste prijs op La Louviere en de derde prijs op Morlincourt. Wat een superduif deze 006. Bert kreeg zijn duiven zoals de laatste weken super en pakte 14 prijzen op 29 duiven en naast de eerste prijs, was ook de zesde en de achtste prijs zijn deel. Helaas moet Bert afscheid nemen van zijn geliefde hobby en was dit de laatste vlucht waaraan hij deelnam. De Urker duivensport verliest hiermee een klasse liefhebber en een hardwerkende en joviale duivenvriend. We hebben veel respect voor alles wat Bert voor de Urker duivensport heeft betekend en wensen Bert en zijn vrouw Joke een plezierig en gezonder leven. Bert zijn zoon Kees gaat de fakkel overnemen en Kees mag zich gelukkig prijzen dat hij deze klasse duiven van zijn vader mag overnemen. Bert en Kees van harte proficiat met deze mooie zege op Tongeren.

Gerrit Wakker deed het heel goed met 13 prijzen op 23 duiven duiven, te beginnen met de prijzen twee en drie. Riekelt en Jannie Brands waren ook weer goed op dreef met 22 prijzen op 47 duiven en een nette vierde plek. Bert Hakvoort deed het super met 15 prijzen op 30 duiven en de mooie kopprijzen vijf, zeven en negen. Bert zijn eerste twee duiven waren de twee bovenste van de lijst en dat is een knappe prestatie. Piet en Simon Zeeman sloten een goede natour af met een keurige tiende plek.

Mooie series waren er voor Hein Bakker met 14 prijzen op 28 duiven, Gerrit Bakker met vier prijzen op zes duiven en Meindert en Jan de Boer met één prijs op twee duiven.

De komende vier weken beginnen de landelijk zeer bekende taartvluchten van PV Flevoland. Een waar spektakel, een leuk duivenfeest voor het hele gezin en vooral voor de jeugd. Zes vluchten waar je hele leuke prijzen mee kan winnen, maar ook een fantastisch goed doel mee kan steunen. Het goede doel is andermaal weer het Ronald McDonald huis in Friesland. Een huis waarin de ouders dicht bij hun ernstig zieke kind kunnen zijn, een fantastisch initiatief van het Kinderfonds en een dankbaar sponsordoel van deze mooie vluchten. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.