Bert Hakvoort wint Bergerac NIC PV Flevoland Urk 01-08-2014

Duif winnaar Bergerac 2014    B.Hakvoort winnaar Bergerac

15 liefhebbers korfden 88 duiven in voor de NIC vlucht vanuit Bergerac, gelegen op 946 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmiddag om 13.00 gelost met een zuidoostelijke wind en wat buien op de vlieglijn. Het waren Auke Rekker en Marijke Bakker uit Berlikum die met hun wonderduivin Roos, een jaarling nota bene, de eerste prijs pakten in het NPO concours van Friesland’96. Auke en Marijke van harte proficiat.

Het was opnieuw Bert Hakvoort die de eerste duif constateerde op 10.38 uur en zijn jaarling duivin de 585 maakte een snelheid van 67 kilometer per uur. Bert doet het in 2014 fantastisch op de marathonvluchten en dat met een hele jonge ploeg duiven. Nu ook op Bergerac bijna alleen maar jaarlingen mee en in het NIC de kopprijzen 1, 2 en 6. De 585 werd gespeeld op 15 dagen eieren. De vader van de 585 komt uit een doffer van C.J. v.d. Meer uit De Lier en een duivin van nationale dagfondtoppers Jan en Hessel Ras uit Urk. De moeder van de 585 komt van vaderskant uit een doffer van Vandenabeele en een duivin van broer Maarten Hakvoort en van moederskant uit twee duiven van fondcrack Gerard van Zelderen. Bert van harte proficiat met je prima seizoen op de marathonvluchten.

Riekelt en Jannie Brands deden het deze Bergerac ook prima met vier prijzen op acht duiven te beginnen op plek drie. Bert Weerstand deed het super met vijf prijzen op acht duiven en de kopprijzen vier, vijf en zeven. Meindert en Jan de Boer pakten hun toppertje de jaarlingduivin de 262 op de achtste plek. Wicher en Janny Okkes behaalden een mooie negende plaats. Siebrand Stavasius werd keurig tiende met zijn eerstgetekende 473.

Het klassement en dus de fiets wordt gewonnen door Riekelt en Jannie Brands. De tweede plek en een streng karbonade is voor Siebrand Stavasius. De derde plek en een vleespakket is voor Bert Weerstand. De duifkampioen is geworden de 398 van Bert Hakvoort. De prijsuitreiking met de traditionele BBQ is midden september.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.