Bert Hakvoort sterke winnaar van Aurillac

Bert Hakvoort winnaar AurillacDuif winnaar Aurillac   

De tweede marathonvlucht voor de middaglossing bij het NIC PV Flevoland was op Aurillac gelegen op 892 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmiddag om 13.00 uur gelost met een matige noordenwind. De temperaturen waren laag en in de nacht kregen de duiven heel veel regen te verwerken. Kortom geen gemakkelijke omstandigheden en met name de jaarlingen hadden het heel zwaar.

Zaterdagmiddag om 12.49 uur viel de tweejarige doffer de 548 op de plank bij Bert Hakvoort. De 548 maakte een snelheid van 51 kilometer per uur en bezorgde Bert de zege in het NIC. De 548 vloog maar liefst een dik uur los op de nummer twee in het NIC. De vader van de 548 komt bij Blaauw uit Poortugaal vandaan en is ingeteeld op de Orhan. De moeder van de 548 komt bij Henri Hoeks vandaan en is ingeteeld op de Samurai, 1e nationaal Barcelona 1990, van Bram Walpot. Kortom een klasse  afstamming en op deze zware Aurillac levert de 548 het bewijs daarvan. Bert had zijn duiven trouwens prima voor elkaar en scoorde 4 prijzen op 4 duiven en naast de eerste werd ook de vijfde, zesde en zevende prijs gescoord. Bert van harte proficiat met deze mooie zege.

Wicher en Janny Okkes deden weer goede zaken voor het klassement door meteen getekende duiven te pakken op de plekken twee en tien. Hein Bakker deed het ook erg goed met vier prijzen op zes duiven, te beginnen met plek drie en dat was de eerste jaarling in de uitslag. Piet Bakker en Kees Weerstand behaalden een prima vierde plek. Meindert  en Jan de Boer pakten een jaarling op een keurige achtste plek. Riekelt en Jannie Brands begonnen op een mooie negende plek.

In het klassement hebben Wicher en Janny Okkes met meer dan duizend punten voorsprong de eerste plek. Hein Bakker staat tweede en Bert Hakvoort staat derde.

Volgende week inkorven voor de derde marathonvlucht vanuit Cahors. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.