Bert Hakvoort sterke winnaar hele lastige vlucht Vervins

Donderdag werden bij PV Flevoland 355 duiven ingemand voor de zesde vlucht op de midfond vanuit Vervins, gelegen op 336 kilometer van Urk. Nadat vorig weekend in verband met de extreme hitte de vluchten waren afgelast nu dus weer een vlucht. Zaterdag werden de duiven al vroeg gelost met een matige zuidoosten wind. Het waren Johannes Nentjes en Klaas Post die met een jaarling de eerste prijs wonnen van het gehele concours. Johannes en Klaas van harte proficiat met deze topprestatie.

Om 10.30 uur viel de jaarling duivin de 982 op de klep bij Bert Hakvoort. De 982 vloog 96 kilometer per uur en bezorgde Bert zijn eerste zege van het seizoen. Bert kreeg zijn duiven grandioos en scoorde 9 prijzen op 14 duiven en won naast de eerste ook de vierde en de vijfde prijs. Zijn eerste drie duiven waren allemaal jaarlingen en dat belooft wat voor de toekomst. Bert was tot voor kort niet tevreden over de prestaties van zijn duiven en besloot met minder duiven te gaan concoursen. Dat pakte op deze Vervins fantastisch uit en Bert was de absolute uitblinker op deze hele lastige vlucht. Bert van harte proficiat met deze topuitslag.

Pieter Woord kreeg zijn fondduiven ook goed. Pieter geeft zijn ZLU duiven veel kilometers en op deze Vervins speelden veel van zijn duiven in de kop van de uitslag. Pieter scoorde de tweede, derde, zevende, achtste en tiende prijs. Fokke Gnodde pakte zijn 717 voor de vierde keer in de toptien en nu op een prima zesde plek. Piet en Simon Zeeman pakten hun fenomeen Het Slagschip weer ontzettend vroeg en nu scoorde deze klasbak de negende plek. Piet en Simon hebben met deze doffer één van de beste duiven van Nederland op de snelheidsvluchten. Op deze vlucht hadden Piet en Simon 12 prijzen op 23 duiven.

Mooie series waren er ook voor Harmen Gnodde met vijf prijzen op tien duiven en Riekelt en Jannie Brands met acht prijzen op veertien duiven. In de eerste divisie was Bert Hakvoort eerste en Pieter Woord tweede en derde. Bij de jaarlingen was Bert Hakvoort eerste en Pieter Woord tweede en derde. Bij de duivinnen was Bert Hakvoort eerste, Pieter Woord tweede en Gerrit Wakker derde. Opmerkelijk weinig duivinnen vlogen op deze Vervins in de kop van de uitslag.

De minutenprijs was voor Louw van den Berg. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Dubbele Hakvoort. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Piet en Simon Zeeman.

Vervins kenden een heel matig verloop en de klok stond maar liefst anderhalf uur open en dat was bij de andere verenigingen in de buurt zeker niet beter. Mogelijk dat een onderbreking van het vluchtritme vorige week in combinatie met een vroege lossing op een oostelijk gelegen station voor de meeste duiven een erg lastige opgave was.

Komende donderdag is het inmanden voor Nationaal Chateauroux en de laatste vlucht op de midfond vanuit Laon. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.