Bert Hakvoort sterke winnaar Cahors NIC PV Flevoland Urk 25-07-2015

Bert Hakvoort winnaar Cahors 2015

7 liefhebbers korfden dinsdagavond 40 duiven in bij PV Flevoland voor de marathon middaglossing vanuit Cahors, gelegen op 994 kilometer van Urk. De duiven werden op zaterdagmiddag gelost met een matige zuidwesten wind. Gerben van der Loon pakte met heel klein verschil de zege in de sector vlak voor Ronnie Leusink. Een superduif die van Ronnie Leusink met drie keer teletekst dit seizoen. Gerben en Ronnie van harte proficiat.

Om 10.47 uur werd de eerste duif geconstateerd door Bert Hakvoort. Het was de twee-jarige duivin de 613 die met een snelheid van 71 kilometer per uur Bert zijn tweede zege in het NIC schonk en een prima 36e Nationaal Sector 4. Bert had deze vlucht acht duiven mee en draaiden vier mooie prijzen, de eerste, vijfde, zesde en achtste. De afstamming van de 613 is Orhan maal een duif van Arjan Beens. Bert gaat zich helemaal specialiseren op de marathonvluchten met een middaglossing en laat het programmaspel schieten. Een hele goede keuze van Bert gezien nu al zijn twee zeges dit seizoen. Bert van harte proficiat met deze prima zege.

Piet Bakker en Kees Weerstand deden het ook erg goed met de tweede plek in het NIC en de 92e Nationaal Sector 4. Klaas van Urk heeft vakantie en dat betekent dat hij weer mee doet om de kopprijzen in het NIC, deze keer een mooie derde plek. Wicher en Janny Okkes scoorden een derde, negende en tiende plek. En opnieuw lukte het Wicher en Janny om de drie getekende duiven te constateren waardoor ze hele goede zaken doen voor het klassement. Riekelt en Jannie Brands behaalden een mooie zevende plek.

In het klassement kan Wicher en Janny Okkes de eerste plek bijna niet meer ontgaan met een voorsprong van 1.900 punten. Riekelt en Jannie Brands staan tweede en Bert Hakvoort staat nu derde.

Komende week de laatste vlucht vanuit Bergerac. Allen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.