Bert Hakvoort sluit Urker periode in stijl af met winst op Bergerac

 Bert Hakvoort Bergerac  Duif Bergerac 2016

101 duiven werden dinsdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste marathonvlucht middaglossing van het seizoen op Bergerac, gelegen op 946 kilometer van Urk. 15 liefhebbers waren enthousiast genoeg om deel te nemen aan deze klassieker. De duiven werden vrijdagmiddag om 13.00 uur gelost met een noordwesten wind.

Het duurde tot 11.12 uur zaterdagmorgen toen de 11-1247111 werd geconstateerd door Bert Hakvoort in de Nieuw Guineastraat op Urk. De 111 maakte een snelheid van 66 kilometer per uur over een afstand van 946 kilometer. De 111 won daarmee met bijna een half uur voorsprong de eerste in het NIC PV Flevoland en een zeer mooie 15e NPO. De 111 komt uit een kleinzoon van de Black Giant (Eijerkamp) en de moeder is een Orhan keer Van der Wegen van wijlen Pieter Woord. Deze doffer vloog ook al een eerste prijs in het NIC op Cahors in 2014.

Het was de laatste vlucht voor Bert Hakvoort op Urk. Bert heeft inmiddels een hok staan op Bosuil 6 in Tollebeek, waar al een ploeg jonge duiven rond vliegt. Bert heeft zeer goede herinneringen aan Bergerac met de snelste van heel Nederland en het is daarom symbolisch dat Bert zijn zeer succesvolle Urker periode nu afsluit met ook een zege in het NIC op Bergerac. Bert van harte proficiat met deze mooie zege en heel veel succes in Tollebeek.

Meindert en Jan de Boer deden op deze Bergerac weer van zich doen spreken met de prima kopprijzen twee en vier en dat met hun eerste twee getekenden. Het zal de broers goed doen dat hun laatste vlucht ook de beste vlucht van het seizoen was. Riekelt en Jannie Brands waren ook nu weer de grote uitblinkers met 6 prijzen op 6 duiven en zij beginnen met de kopprijzen drie en vijf. Jan en Hessel Ras waren ook goed op dreef met 4 prijzen op 5 duiven en zij beginnen met een mooie zesde plek. Klaas van den Berg en Bartel de Berg draaien op iedere vlucht een hoog prijspercentage en nu weer 2 prijzen op 4 duiven en een keurige zevende plek. Piet Molenaar was goed voor de kopprijzen acht en negen en Klaas van Urk behaalde een mooie tiende plek.

In de strijd om de Wielink Diervoeders BV Marathonbokaal was het tot de laatste vlucht spannend, maar beide kanshebbers maakten geen fout. Zowel Bert Hakvoort als Riekelt en Jannie Brands hadden 4 hele goede vluchten, maar de mindere drie vluchten waren bij Riekelt en Jannie veel beter. Zodoende zijn de winnaars van de Wielink Diervoeders BV Marathonbokaal Riekelt en Jannie Brands en Bert Hakvoort wordt tweede. De beste duif is 14-470 van Riekelt en Jannie Brands, tweede de 13-264 van Meindert en Jan de Boer en derde de 13-555 van Bert Hakvoort.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.