Bert Hakvoort presteert geweldig op moeilijke St Vincent

20160619 212034 

In het NIC PV Flevoland werden 25 duiven ingemand voor St Vincent, gelegen op 1123 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagmiddag om 13.00 uur pas gelost met een noordwesten wind. De duiven kregen het niet cadeau want het weer op de vlieglijn was niet al te best. Het was Dik van de Berg uit Tuk die voor de tweede keer de eerste nationaal won in sector 4. Dik gaat na dit seizoen helaas stoppen met de duivensport en zijn duiven worden totaal verkocht op Toppigeons. Dik van harte proficiat met deze mooie zege.

Het duurde tot 14.03 uur voor dat er een duif viel bij Bert Hakvoort aan de Lemsterdijk in de Nieuw Guineastraat. Bert draaide al super op Limoges en nu op St Vincent ging het nog veel beter. Bert draaide zijn 12-341 als eerste en deze zat ook eerste van het NIC PV Flevoland en scoorde een mooie 28e Nationaal. De 341 heeft Bert zelf gekweekt uit twee duiven van Dubbele Hakvoort. De moeder komt uit een St Vincentduif van Ben Werink, gekregen op een bon in het NIC Emmeloord. De afstamming van de vader is onbekend. De 341 had ook al vroege prijzen op Limoges in 2014 en Cahors in 2015. Bert had twee duiven mee op St Vincent en rap na de eerste viel de tweede op de klep en kon hij deze klep als eerste deelnemer in sector 4 sluiten. Met twee duiven mee een schitterend resultaat met de eerste twee in het NIC en nationaal sector 4 de prijzen 28 en 45. Bert van harte proficiat met deze superuitslag.

Riekelt en Jannie Brands deden het ook geweldig met drie duiven mee en hun eerste twee getekenden op de plekken drie en vier in het NIC. Klaas van Urk werd vijfde, Hein Bakker zesde, Piet Bakker zevende en Piet Molenaar achtste.

In de strijd om het Wielink Diervoeders IJsselmuiden marathonkampioenschap staat Bert Hakvoort een straatlengte voor. Tweede staan Riekelt en Jannie Brands en derde Piet Bakker.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.