Bennie Homma presteert super op Perpignan ZLU PV Flevoland Urk 31-07-2015

NL. 12-4241482IMG 9839   

42 duiven werden maandag bij PV Flevoland ingemand op de laatste ZLU vlucht vanuit Perpignan, gelegen aan de Middellandse Zee. Tot nu to waren alle zes ZLU vluchten erg lastig en de vraag was of dat met Perpignan ook zo zou zijn. De duiven werden vrijdagmorgen om 07.00 uur gelost met mooi weer en een oost-noordoosten wind. Perpignan werd dus een hele moeilijke vlucht, maar ook moeilijke vluchten kennen uitblinkers.

Bennie en Loes Homma hadden tot nu toe twee ZLU vluchten meegedaan en Bennie was niet tevreden over de resultaten. Daarom werden acht duivinnen en één doffer ingemand op Perpignan. Ondertussen werd ook een flinke ploeg ingemand op Bergerac, zo konden Bennie en Loes de hele zaterdag op duiven wachten. Om 11.25 uur viel de NL12-4241482 op de klep en deze duivin was een hele vroege melding op Perpignan. Met een snelheid van 55 kilometer per uur werd de 1160 kilometer overbrugd. Vlot daarna kregen Bennie en Loes nog twee duiven van Perpignan, waarna ook een hele serie duiven van Bergerac arriveerden met daartussen nog wat duiven van Perpignan. Toen de rookdampen waren opgetrokken bleken Bennie en Loes drie teletekstvermeldingen op Bergerac te hebben gescoord. Hun negen duiven op Perpignan waren bij PV Flevoland goed 1, 2, 3, 5, 6 en 10, bij Fiante op 452 duiven werd het 2, 6, 13, 27, 33 en 83, bij de Fondunie op 1229 duiven werd het 9, 20, 31, 62, 80 en 252 en ZLU Nationaal op 5589 duiven werd het 29, 52, 96, 224, 275 en 1032. Overal 67% prijs, 56% prijzen ruim 1 op 10, 3 in de top 100 nationaal en dat is gewoon een superprestatie. De 482 vloog eerder dit seizoen vroeg op     St Vincent sector 4 en zij komt uit Zoon Bergerac x Orangina (1e Nat Orange) en al hun belangrijke kweekduiven vind je in deze stamboom. Ook de grote uitblinker van dit ZLU seizoen Kees Droog uit Andijk is erg goed geslaagd met duiven van Bennie en Loes Homma gekruist met zijn eigen Dax lijn. Kees zijn eerste duif op St Vincent ZLU (8e nationaal) en zijn eerste duif op Marseille komen uit deze kruisingen. Bennie en Loes hebben al zeven nationale overwinningen gescoord op de middaglossingen, maar afgelopen weekend met Bergerac en Perpignan zal ook nog wel een tijdje op hun netvlies en dat van anderen blijven staan. Bennie en Loes van harte proficiat met deze superprestaties.

Albert Jan Settels scoorde de vierde prijs en een prima 154e nationaal. Herman Brinkman opnieuw ijzersterk met 1 duif mee en de zevende prijs. Bennie de Vries werd achtste. Wiebren van Stralen met drie duiven mee en twee nette prijzen nationaal begon op plek negen. Johan Halma met twee duiven mee scoorde een mooie plek vijftien.

In het klassement werd Bennie de Vries eerste, Herman Brinkman tweede, Albert Jan Settels derde, Jan Grootoonk vierde en Tony Berlijn werd vijfde. De klassementsprijzen en de attractieprijzen van de ZLU vluchten en de NIC vluchten worden zaterdagavond 5 september uitgereikt met daarbij een uitgebreide BBQ. Alle ZLU en NIC deelnemers en hun partners zijn van harte welkom.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.