Bennie en Loes Homma winnen ook Perpignan

 IMG 2243  13 4243609

35 duiven werden er bij PV Flevoland ingemand voor de laatste ZLU vlucht van het seizoen 2016 vanuit Perpignan. De duiven werden vrijdagmorgen om 07.15 uur gelost met een west-zuidwesten wind. Vrijdagavond arriveerden de eerste duiven in Zuid Nederland, maar verder kwamen ze ook niet. Dan is het zaterdagmorgen vroeg op en wachten waar de vroege duiven vallen.

Opnieuw viel de eerste duif in Balk bij Bennie en Loes Homma. Hun was hun 13-609 die om 08.58 uur afdrukte en de 1.160 kilometer met een snelheid van 63 kilometer per uur had afgelegd. Bennie en Loes speelden dit seizoen maar twee ZLU vluchten mee en werden op beide vluchten eerste bij PV Flevoland. Ongekende klasse van deze nuchtere Friezen. De 609 had al eerder prijzen gevlogen op twee keer Bergerac, Limoges en Orange. De vader van de 609 komt uit een ingeteelde doffer op de superkweker de Stayer van Steketee met een dochter van hun eigen superkweker de Burgemeester. De moeder van de 609 komt uit een zoon van de superkweekster de Bergerac keer Tweety. Tweety speelde 2e nationaal St Vincent van 25.807 duiven en werd toen alleen geklopt door de neutralisatietijd. Voor de zoveelste keer bewijzen Bennie en Loes Homma dat hun duiven op alle marathonvluchten tot de top van Nederland behoren. Bennie en Loes van harte proficiat met deze mooie zege.

Pieter Woord behaalde een mooie tweede plek. Bennie de Vries deed het prima met een serie kopprijzen en wel de derde, vijfde, zesde, zevende, negende en tiende plek. Jan Grootoonk was opnieuw top met twee prijzen op twee duiven en Jan begon met een keurige vierde plek. Herman Brinkman was met twee duiven mee goed voor een prima achtste plek.

Bij het ZLU kampioenschap onaangewezen is eerste Bennie de Vries, tweede Jan Grootoonk en derde Herman Brinkman. Aangewezen is eerste Jan Grootoonk, tweede Herman Brinkman en derde Bennie de Vries. Bij de duiven eerste en tweede Bennie de Vries met zijn 12-673 en zijn 11-564, derde werd Albert Jan Settels met zijn 13-309. Begin september is weer de afsluitende BBQ met de prijsuitreiking.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.