Bennie en Loes Homma super op ZLU Bram

IMG 2243  NL.13 4243610

40 duiven werden bij PV Flevoland ingemand voor Narbonne, de zesde ZLU vlucht van dit seizoen. De duiven konden op vrijdag en zaterdag niet gelost worden vanwege de mistral wind. Zondag werd het gehele concours naar westelijke richting verplaatst, waar om 10.40 uur gelost kon worden in Bram.

Bennie en Loes Homma hadden 8 duiven ingemand op de voor hun eerste ZLU vlucht dit seizoen. Na de topuitslag vorig seizoen op Perpignan waren de verwachtingen hoog gespannen. Maandag om 13.26 uur viel de 3-jarige duivin De 610 op de klep en zij maakte een snelheid van 56 kilometer per uur over een afstand van 1105 kilometer. De 610 behaalde de eerste prijs bij PV Flevoland, de zevende in Fiante, de zesde in de Fondunie 2000, de 13e nationaal op 5.042 duiven en de vierde nationaal duivinnen van 1.272 duiven. Een fantastische prestatie van De 610 die in 2015 al een 48e nationaal Bergerac S4 op 1.353 duiven en een 9e nationaal en teletekst Bergerac S4 op 2.314 duiven speelde. In 2016 was haar eerste marathonvlucht St Vincent waar ze een knappe 137e nationaal S4 op 962 duiven scoorde. Een echte klasbak dus, die zowel op de middaglossingen als op de ochtendlossingen top presteert. In de stamboom van De 610 zien we zowel goede prestatie duiven als de bekende topkwekers (oa Zoon Bergerac, de Orange, Zoon ’t Ruffecje) van Bennie en Loes Homma. De moeder van De 610 vloog oa 10e nationaal Orange. Bennie en Loes kregen hun duiven super en scoorden maar liefst 6 prijzen nationaal op 8 duiven, met naast de 13e ook de 97e nationaal enz. Bij nationaal duivinnen was het nog beter met 4 prijzen op 5 duiven en daar beginnen ze met de 4e, 23e en 85e nationaal enz. In het NIC PV Flevoland begonnen ze met de eerste, tweede, derde, vijfde en achtste prijs. Op hun goed gedocumenteerde website www.benniehomma.nl kun je alles lezen over hun geweldige prestaties en welke kweeklijnen daarachter zitten. ZLU Bram werd een nieuwe parel op de kroon van Bennie en Loes Homma. Bennie en Loes van harte proficiat.

Albert Jan Settels deed het op deze Bram ook geweldig met 5 prijzen op 10 duiven en hij begint met de vierde, zesde en negende prijs. Het is mooi voor Albert Jan dat je laatste ZLU vlucht dit seizoen ook je beste is. Dat geeft de burger moed voor het volgende seizoen. Bennie de Vries behaalde een mooie zevende en tiende plek. Het blijkt nu dat er zeer regelmatig kopprijzen nationaal ZLU gepakt worden door liefhebbers in sector 4. Een mooie stimulans voor andere liefhebbers om het ook eens te proberen op de ZLU. PV Flevoland Urk gaat zeer zeker door met deze vluchten

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.