Bennie de Vries wint St Vincent ZLU PV Flevoland Urk 10-07-2015

IMG 1333

Slechts 11 duiven werden bij PV Flevoland ingemand voor St Vincent, toch wel de minst populaire vlucht uit het ZLU programma. Vorig jaar 6 duiven, nu 5 meer. De duiven werden vrijdag 10 juli gelost met een zuidoosten wind en dat zijn vaak omstandigheden waar de duiven moeite mee hebben. Ook deze St Vincent werd een heel lastige vlucht en in de afdeling Friesland’96 werd mondjesmaat gedraaid.

Om 13.04 uur draaide Bennie de Vries in Bolsward zijn 3-jarige duivin de NL12-1122673. Deze duivin vloog 48 kilometer per uur en bezorgde Bennie zijn tweede zege dit seizoen bij PV Flevoland. De 673 is gekweekt door Peter Bruinenberg en is zwaar ingeteeld op De Laura van Vertelman, welke drie keer in de stamboom voorkomt. De vader komt uit Het Kweekmoedertje (kleindochter De Laura) maal kleinzoon Rode 50 Vertelman. De moeder komt uit Het Kweekmoedertje maal een zoon uit het topkoppel van Nico Volkens de 100 x 010. Bennie de Vries bezette op deze vlucht het volledige podium en bij deze van harte proficiat.

Fokke Gnodde had voor het eerst een duif mee op een marathonvlucht. Fokke heeft een afstand van 1122 kilometer en zijn vierjarige 526 arriveerde al vroeg in de middag op zijn hok. Helaas was Fokke niet aanwezig en daardoor verspeelde de 526 bijna 100 minuten. Toch is deze prestatie van een programmaduif op deze hele zware St Vincent heel opmerkelijk en heeft de 526 het prima gedaan met een vierde prijs bij PV Flevoland. Fokke en Klaas waren ontzettend onder de indruk van deze prestatie en kregen ze van collega melkers daar heel veel felicitaties voor. Mogelijk wordt in de toekomst vaker meegedaan op deze ochtendlossingen..

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.