Bennie de Vries wint St.Vincent NIC PV Flevoland Urk 18-06-2012

 NL 05-1229204 SDC19030 

Voor de klassieker onder de middaglossingen, St Vincent, waren 54 duiven ingekorfd bij het NIC PV Flevoland Urk. Een aantal waar de organisatie, gezien de zware vluchten op Pommeroeul en Limoges, heel tevreden over was. In sector 4 waren in totaal 1085 duiven ingezet. De nationale lossingscommissie verdiend een pluim door heel geduldig te wachten en de duiven pas op maandagmiddag om 13 uur te lossen. Met een matige noordenwind werd deze St Vincent weer een hele mooie klassieker met in de sector een fantastische overwinning van de Gebroeders Limburg. Gerard en John van harte proficiat.

Bennie de Vries uit Bolsward pakte om 14.08 uur op 1160 kilometer de eerste prijs met zijn fameuze Geerdinkdoffer die met een snelheid van 1022 meter in alle 12 afdelingen van Nederland in de toptien had gezeten. Bennie scoorde hiermee een schitterende vierde plek in de sector op teletekst. De Geerdinkdoffer is gekweekt door Bennie zijn vriend Dick Ruiter uit Lutjebroek. De Geerdinkdoffer komt uit Zoon Princes Philip Geerdink (uit de Rotterdammer keer de Princes van Jac van der Wegen) maal Blauwe Dochter Kipduivin (uit Blauwe kleinzoon Turbo Van der Wegen keer de Kipduivin). Bennie was op deze St Vincent één van de grote uitblinkers in de sector met 13 prijzen op 20 duiven mee en in het NIC zeven duiven in de toptien. Bennie van harte proficiat met deze fantastische prestatie.

Ook de gebroeders Meindert en Jan de Boer uit Urk deden het super door met twee duiven mee, hun favoriet de 615 op de negende plek in de sector op teletekst te pakken. De 615 maakte een snelheid van 1001 meter en was ook in alle 12 afdelingen in Nederland een absolute topduif geweest.

P6230024

Piet Bakker uit Urk scoorde een prima achtste plek in het NIC, net voor Klaas en Pieter Woord uit Urk op de tiende plek.

De bloemen geschonken door www.tkarrewiel.nl en het vleespakket waren natuurlijk voor Bennie de Vries uit Bolsward. Ook Gerard Baarda uit Pingjum was winnaar van een mooi vleespakket. De visschotel geschonken door www.zeebulon.nl was voor Klaas en Pieter Woord uit Urk. De zalmzijde geschonken door www.eurozalm.nl was voor Klaas en Marten van Urk uit Urk. De waardebonnen geschonken door www.vanurkdierenvoeders.nl werden gewonnen door Meindert en Jan de Boer uit Urk en Piet Bakker uit Urk. St Vincent 2012 is een hele mooie klassieker geworden waar de deelnemers uit het NIC PV Flevoland Urk het geweldig op gedaan hebben.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.