Bennie de Vries winnaar Limoges 01-06-2012

Bennie de Vries Bolsward Winnaar Limoges

In het vierde jaar van het bestaan van PV Flevoland Urk is eindelijk de droom van onze fondspelers vervuld. Als ZLU inkorfcentrum kunnen tijdens de ZLU vluchten onze vrijwilligers moeilijk of helemaal niet aan de NPO marathonvluchten meedoen, de reden waarom voor 2012 het NIC voor alle vluchten is aangevraagd. Het afdelingsbestuur heeft dit argument beloond met toekenning van het NIC aan PV Flevoland voor alle marathonvluchten.

Dinsdag 29 mei werden 89 duiven ingekorfd voor de eerste vlucht op de Franse stad Limoges, gelegen in het Massief Central op een afstand van 816 kilometer van Urk. De circa 3.000 duiven die Nationaal werden ingekorfd in sector 4 werden vrijdagmiddag gelost om 14.00 uur met een OostNoordOosten wind met een temperatuur van 28 graden. De koude start van het seizoen, de lastige Pommeroeul en het daardoor aflasten van de eerste dagfondvlucht, zorgden voor een laagterecord qua deelname en er werd rekening gehouden met een hele lastige vlucht.

Zaterdagmorgen arriveerde de eerste duif van het gehele concours om 8.36 uur bij Sjaak Buwalda in Nijemirdum. Sjaak van harte proficiat met deze mooie overwinning.

In ons NIC duurde het tot 6 minuten over twaalf voordat de eerste duif viel. Het was de blauwe nestduivin de 867 die haar baas Bennie de Vries uit Bolsward overwinnaar maakte van de eerste NIC marathonvlucht van PV Flevoland, verder scoorde ze de 17e Nationaal Sector 4 en een mooie teletekstnotering met een 10e NPO van Afdeling Friesland’96. Bennie had zijn duiven uitstekend voorbereid op deze vlucht. Daar waar veel liefhebbers af een toe een duif kregen en genoegen moesten nemen met een paar prijsjes, was het Bennie die op deze zeer lastige vlucht Nationaal 20 duiven in de prijzen draaide van zijn 40 duiven mee. Een topprestatie die veel beloofd voor de rest van het seizoen. In het NIC scoorde Bennie 21 prijzen en draaide hij 9 duiven in de toptien. Alleen Klaas en Pieter Woord uit Urk pakten met hun favoriete 290 de 4e plek.

De winnende duif is een nestduivin van 2009-1607867. De vader van de 1607867 is de Blauwe Ruffec, een zuivere Theelen met in zijn stamboom prominent aanwezig de Beroemde 10. De moeder van de 867 is een dochter van de legendarische Ida van Martin Vinkenborg, bekomen via Ben de Kramer uit Lutjebroek. De Ida vloog oa 7e Nat Bergerac, 11e Nat Bergerac, 26e Nat Bergerac, 17e Nat Mont de Marsan. Zo ziet u maar, de 867 heeft het kopvliegen in de genen en gezien haar leeftijd zal dit niet haar laatste kunststukje zijn. Bennie de Vries van harte proficiat met deze mooie overwinning en bedankt dat je ons NIC meteen op de eerste vlucht een teletekstnotering bezorgd.

Zaterdagavond werd Bennie in de bloemetjes gezet tijdens een gezellig samen zijn.

De deelnemers werden getrakteerd op lekkere gebakken schol. De vleespakketten waren voor Bennie de Vries en de combinatie Okkes uit Bant. De visschotel geschonken door www.zeebulon.nl was voor Klaas en Marten van Urk uit Urk. De overheerlijke zalmzijde geschonken door www.eurozalm.nl was voor Piet Bakker uit Urk. De waardebonnen geschonken door www.vanurkdierenvoeders.nl werden gewonnen door Combinatie Tekkelenburg uit Tollebeek en de gebroeders Meindert en Jan de Boer uit Urk. In de lange nazit werden interessante oplossingen uitgewisseld om jonge duiven sterfte te beperken en vele leuke anekdotes verteld.

Volgende week dinsdagavond is het inkorven voor de grote klassieker van de middaglossingen vanuit St Vincent. Een vlucht met een rijke geschiedenis en vele beroemde winnaars. Alle liefhebbers veel succes. 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.