Bennie de Vries wint Orange NIC PV Flevoland Urk 15-07-2012

Bennie de Vries Orange

Op Orange werden 71 duiven ingekorfd bij PV Flevoland. De duiven werden zondagmorgen om 8 uur gelost met een matige westzuidwesten wind. Het waren de Gebr. Keekstra in het verre Bornwird die de eerste prijs in sector 4 scoorden en bij deze van harte proficiat voor deze knappe prestatie.

Het was maandagmorgen om 07.49 uur dat de eerste duif viel bij Bennie de Vries in Bolsward. Zijn NL10-1043548 maakte 973 meter per minuut. De 548 heeft een topafstamming, zijn vader de 09-214 komt uit een duif van Schaddé van Dooren uit het allerbeste van Wim van der Velde Boskoop en een top kweekduivin van Nico Volkens (uit jong Bonte Koppel x jong 100 x 010). De moeder van de 548 is de 99-598 en komt uit Bennie zijn beroemde Polmandoffer, vader en grootvader van heel veel teletekstduiven, met een duivin uit het beste van Bollebakker. Bennie was deze vlucht toch de grote uitblinker bij PV Flevoland en nam maar liefst de eerste zes prijzen voor zijn rekening en had 12 van zijn 20 duiven in de prijzen. Bennie van harte proficiat met deze overwinning.

Op de zevende plek Frans en Louw van den Berg uit Urk, achtste werd Piet Bakker uit Urk, negende Klaas en Pieter Woord uit Urk en als tiende eindigde Marcel Okkes uit Emmeloord.

Bennie de Vries kreeg een prachtig boeket bloemen van www.tkarrewiel.nl en won een mooi vleespakket. Het andere vleespakket ging naar Klaas en Pieter Woord uit Urk. De visschotel van www.zeebulon.nl ging naar Marcel Okkes uit Emmeloord. De zalmzijde van www.eurozalm was voor Piet Bakker uit Urk en tenslotte gingen de waardebonnen van www.vanurkdierenvoeders.nl naar Comb. Okkes uit Bant en Frans en Louw van den Berg uit Urk. Deze ochtendlossing uit Orange is een goed verlopen vlucht geworden en maandagavond was het nog lang gezellig bij PV Flevoland.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.