Bart Vos klasse apart op N35 Heusden-Zolder

236 duiven werden er vrijdag door 9 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de achtste jonge duivenvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Heusden-Zolder,  was 181 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Adriaan Doornewaard uit Ens. Adriaan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland was de overwinning voor Bart Vos, hij deed dit op een overweldigende wijze want naast de 1e plaats waren ook de plaatsen 2-5-7 en 9 zijn deel. Bart van harte gefeliciteerd. De volgende liefhebbers zijn Familie Zeeman met de plaatsen 3-8 en 10 en Johannes Schinkel op de 4e plaats.

In de eerste divisie het hele podium voor Bart Vos.

De beste hokprestatie is voor Wouter Kroon met 100%, Johannes Schinkel op plaats 2 met 80% en Familie Zeeman met 66,67%.

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Frank Kempers met de 40e en 74e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Wouter Kroon.

Zaterdag 9 september worden de  twee laatste vluchten van het seizoen vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de negende Jonge duivenvlucht vanuit Chalon en Champagne, 413 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de vijfde natoervlucht vanuit Marche, 261 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.

Na het seizoen wordt vanuit PV Flevoland vijf weken lang de najaarsklassiekers. 11 inkorflokalen in heel Nederland zetten de deuren open om duiven te zetten voor deze wedstrijden. De hoofd organisatie vindt plaats vanuit Urk. Deze wedstrijden worden al 18 jaar georganiseerd. Er wordt tijdens deze wedstrijden geld opgehaald voor het Ronald McDonaldhuis in Beesterzwaag. De afgelopen 18 jaar is al ruim 50.000 euro opgehaald.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.