Bart Vos grandioos overwinnaar van N35 Heusden Zolder

210 duiven werden er vrijdag door 12 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde natourvlucht van het seizoen. De vlucht vanuit  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Maarten Hakvoort uit Urk. Voor Maarten lagen dit weekend twee afdelingsoverwinningen en dat is een bijzondere super prestatie. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties.

Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Bart Vos. Naast de eerste plaats was ook de 5e plaats voor hem. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Bart. De eerst volgende liefhebber is Johannes Schinkel met de 2e en 6e plaats, gevolgd door Dubbele Hakvoort op plaats 3, Wilco Nijenkamp op plaats 4, 7 en 9, Bertram van Zuiden op plaats 8 en Riekelt en Jannie Brands op plaats 10.

In de eerste divisie een eerste voor Bart Vos, een tweede voor Dubbele Hakvoort en een derde voor Wilco Nijenkamp. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo en een tweede plaats voor Joas van Zuiden.

De beste hokprestatie was voor Piet Bakker met 86,67%, een tweede plaats voor Joannes Schinkel met 80% en een derde voor Riekelt en Jannie Brands 78,95%.

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bart Vos met de 1e en 20e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Riekelt en Jannie Brands.

Volgende week op zaterdag 10 september staan de laatste vluchten voor het reguliere seizoen op het programma. Op donderdagavond kunnen de duiven worden ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanuit Chalons en Champagne. Wij gaan er vanuit dat de duiven niet te veel van de Champagne nemen en de 422 km in rechte lijn naar Urk snel afleggen. Op vrijdagavond kunnen de duiven worden ingekorfd worden voor Tongeren, dat is 208 km in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes

Na de laatste vlucht organiseert PV Flevoland al 17 jaar extra vluchten onder de naam najaarsklassiekers. Met deze vluchten halen ze geld op voor het Ronald Mc Donaldhuis. Gedurende de jaren is er al bijna 50.000 euro opgehaald. In het hele land zullen er inkorfcentra’s zijn met Urk als middelpunt van de organisatie.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.