Winnaars 2012

A
A2

Jan en Hessel Ras sterke winnaars Jaarlingencompetitie

Voor het derde jaar in successie werd door PV Flevoland de jaarlingencompetitie gehouden. In 2010 waren Jan en Hessel Ras de winnaars, in 2011 Paul Romkes en ook dit seizoen bleken Jan en Hessel Ras de juiste duiven ingeschreven te hebben en winnen zij de eerste en derde prijs.

Na een sterke start leek de 808 van Rein Ras en Jan Post favoriet voor de eindzege, maar op de laatste vluchten bleek de 150 van Jan en Hessel net genoeg punten te scoren om de eerste prijs te pakken.

Jan en Hessel Ras behoren al jaren tot de beste liefhebbers in deze regio met als hoogtepunten in 2010 Generaal Kampioen Afdeling Friesland’96, Kampioen Noordelijke Unie eendaagse vluchten, Nederlands Kampioen Snelheid Gouden Duifcompetitie etc, zie ook verder www.gebrras.nl. Jan en Hessel Ras hebben alleen nog maar duiven van hun vriend Anton Ruitenberg uit Zwolle.

De winnaar van deze competitie is de NL 11-4229150 en deze duif heeft een formidabele afstamming. De vader is de fameuze Witslag 797 en de moeder een volle zuster van de 230. Zo wel de 797 als de 230 hebben super gepresteerd en waren de belangrijkste duiven achter bovengenoemde kampioenschappen.

  

Op de tweede plaats in deze competitie eindigen Rein Ras en Jan Post met hun NL 11-1246808. Rein en Jan hebben dit seizoen heel goed gepresteerd en met name in het eerste deel van het seizoen wonnen zij heel veel kopprijzen. Ook op de slecht verlopen Pommeroeul pakten zij kop in de afdeling. De 808 is gekweekt door Klaas Hoekstra uit de William maal de Doutzen, een bijna zuivere Van Loon duif. Opvallend is dat de vader een broer is van moeder van de 173 van Klaas en Pieter Woord en de moeder een zuster is van de vader van de 173. Een omgekeerde koppeling en beide koppels van Klaas Hoekstra die een superduif geven met de 808 van Rein en Jan als sterke tweede in deze competitie.

Op de derde plaats eindigt de NL 11-4229139 van Jan en Hessel Ras. Ook deze duif komt uit een klasbak van Jan en Hessel, namelijk de 544 die al goed was voor Strombeek 1-4320 duiven, Moeskroen 9-8936 duiven, Isnes 4-3748 duiven etc. De moeder van de 139 is een halfzuster van de 230.

Hessel de Vries

Op de vierde plaats eindigt Hessel de Vries met zijn NL 11-1246688. Hessel die voorheen in combinatie speelde met vader Wouter, woont sinds enkele jaren met zijn jonge gezin in de Flevostraat en probeert daar een nieuwe kolonie topduiven op te bouwen. Op Hessel zijn website http://hesselsduiven.webs.com/ kun je zijn wekelijkse belevenissen op zijn duivenhok volgen. De vader van de 688 is van J. van der Putten en een Koopman x Schaerlaeckens kruising met pure prestatie duiven in de stamboom. De moeder is afkomstig van Klaas Heide uit Staphorst en heeft beroemde duiven zoals de Sunny Boy van Gebr. Bolk, de 407 van Appie Dunnink en de Wander, een volle broer van de wereldberoemde Black Power van Ep Poelman in de stamboom.

Het blijkt weer eens overduidelijk dat de goede duiven bijna altijd weer gekweekt worden uit duiven die zelf top gespeeld hebben of top vererven. De afstamming van deze 4 winnende duiven is super en de winnaars allemaal gedreven jonge duivenliefhebbers die heel doelgericht bezig zijn met hun sport. Jan, Hessel, Rein, Jan en Hessel van harte proficiat en tot ziens op de prijsuitreiking waar 4 mooie vleesschotels jullie deel zullen zijn.

Reacties zijn gesloten.