Aangepast vliegprogramma

De afgelopen tijd is een vliegprogrammacommissie van de afdeling Friesland’96 druk bezig geweest om verbeter punten aan te brengen in het vliegprogramma over het jaar 2012. Daar het oude afdelingsbestuur in het vliegprogramma nog wat knelpunten hadden laten staan.

Vanuit ons gebied zijn Pieter Woord en Simon Zeeman daarvoor gevraagd en hebben ook deelgenomen aan de gesprekken. 

De vliegprogramma commissie is met een goed uitgebalanceerd programma gekomen, die paste bij de opdracht om een voorstel te doen rondom de openstaande knelpunten. Daarnaast heeft de commissie het nodig gevonden om ook over een paar andere onderdelen advies uit te brengen.

Veel zaken zijn volgens het advies van de vliegprogramma commissie aangepast. Helaas geldt dat met name niet voor de midfond, een grote meerderheid van de commissie had graag een programma gezien met meer vluchten boven de 300 km voor de kortste afstand. Ongeveer 300 leden van onze afdeling hebben op de midfond nu 4 vluchten beneden de 300 km en maar 2 boven de 300 km en zijn dus bij voorbaat uitgeschakeld voor Olympiades en Europese kampioenschappen op dit onderdeel.

Het afdelingsbestuur komt nog met een motivatie op de website van de afdeling. We moeten daar even rustig op wachten.

Aankomend weekeinde gaan de duiven naar Pommeroeul, dit is 278 km voor Urk.

Iedereen veel succes.

Voor de verdere aanpassingen kijk o.a. naar uitslagen 2012.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.