21 februari 2012

OVERNACHTFORUM PV FLEVOLAND URK

Op vrijdagavond 24 februari organiseert PV Flevoland Urk in haar clubgebouw aan de Vormtweg 7 N een forum met drie overnachtspelers die tot de top van Noord Nederland behoren.

Als eerste Henri Hoeks (www.henrihoeks.nl)  uit Bovensmilde. Deze liefhebber heeft in 2008 voor het eerst deelgenomen aan de overnachtvluchten, werd in 2009 al algeheel kampioen van de Noordelijke Unie van 10.000 leden en als klap op de vuurpijl werd in 2010 de 1e Nat St Vincent gewonnen met 6 op 6 prijs en zijn zesde duif op de 133e plaats sector 4.

Als tweede Gerard  Brouwer uit Meedhuizen (voorheen spelend vanuit Andijk Noord-Holland). Gerard Brouwer is de schatbewaarder van de oude lijnen van Vertelman en Nico Volkens. Hij speelde in zijn laatste jaren in Noord-Holland o.a. 1e Internationaal Bordeaux ZLU en 4e Nat Barcelona ZLU. Sinds een paar jaar is hij verhuisd naar Meedhuizen om daar zijn zaak (www.envelopshop.nl) uit te bouwen en is bezig om langzamerhand weer een duivenkolonie op te bouwen met als doel top te spelen op één van de verste afstanden van Nederland.

Als derde hebben wij Bennie de Vries uit Bolsward. Bennie speelt al jaren mee in de top van sector 4 op de overnacht. Hij hanteert een spartaanse manier van duivenhouden en is bikkelhard voor zijn duiven qua gezondheid, het africhten van zijn jonge duiven en het spelen op de overnachtvluchten. Het is daarom niet verwonderlijk dat Bennie zijn duiven uitblinken op de zwaarste overnachtvluchten zoals Limoges in 2011. Bennie had op Limoges 55 duiven mee, speelde er maar liefst 36 in de prijzen in sector 4 en begon met de 3e en de 10e op teletekst. Bennie werd in 2011 o.a. 1e Generaal Aangewezen in sector 4.

Wij beginnen met het forum om 20.00 uur en stoppen pas als u antwoord heeft gekregen op al uw vragen. Ons clubgebouw ligt aan het parkeerterrein van de voetbalvereniging, het verste gebouw aan de linkerkant.

Een mooie kans om meer te weten te komen hoe je kop kan spelen op de mooie discipline van de overnacht. Een avond die u niet kunt missen !
 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.