18 februari 2012

Gisteravond wederom een gezellige avond gehad (gezien het feit dat deze avond pas veel later afgesloten werd dan verleden week, mag dit toch zeker verondersteld worden of lag dit aan onze gasten 😉 ), waarbij de forumleden niet schroomden om hun geheimen op tafel neer te leggen… Deze keer bestond het forum uit Auke Bosma (combinatie Tj. & A. Bosma), Jouke Rottine en Alfred Strijker en stond onder leiding van Simon Zeeman (wie kent hem niet?).

Alhoewel bovenstaande heren heel duidelijk waren in hun verhaal, alhoewel Alfred door ondergetekende enigszins geprest moest worden om toch wat duidelijker te zijn (of niet Alfred ), was het toch jammer – of misschien kwam het wel doordat ze zo duidelijk waren – dat er vanuit de zaal heel weinig vragen gesteld werden. Simon had echter zijn huiswerk bijzonder goed gedaan en wist met gerichte vragen toch het een en ander aan geheimen boven tafel te krijgen (die trouwens vol overgave door de voorzitter van onze zustervereniging genoteerd werden)…

De belangrijkste uitkomst van het verhaal van de drie heren was wel dat het zeker mogelijk is om zonder medicijnen kampioen te worden, mits de duiven gezond zijn en laat dit laatste ter beoordeling over van een gespecialiseerde duiven-dierenarts in plaats van blind kuren. Lukt het dan niet, probeer dan middels het aanschaffen van natour-jongen de kwaliteit op je hokken te verhogen.. Waarom natour-jongen? Hier heeft de kampioen meestal toch geen belang bij en kunnen meestal voor een betaalbare prijs worden aangeschaft… Het draait dus allemaal om GOEDE duiven in OPTIMALE conditie..

En dus niet om zogenoemde “potjes” 

.Maar dat is voor de kampioen GEEN geheim meer 🙂 

Auke, Jouke en Alfred nogmaals bedankt…

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.