11 februari 2012

Gisteravond een bijzonder gezellige avond gehad tijdens de jaarlingen-keuring door Pieter en Gea Veenstra. Met enigszins vertraging kwam de familie Veenstra onder begeleiding van een Chinese liefhebber (Skychen onder de PIPA-volgers beter bekend als SKY) gisteravond naar onze vereniging om een aantal jaarlingen te keuren op vliegkwaliteiten.

Zoals bekend had Pieter niet veel tijd nodig om een oordeel te vellen over de duiven (de eerste indruk is toch de beste in’t algemeen) en fluctueerden de gegeven punten tussen een 5 (jazeker ook in ACG-5 zitten dus nog slechte op de duivenhokken) tot een 8,5.

Er waren 5 prijzen te verdelen en al deze duiven kregen van Pieter een 8,5, maar er kan er maar een de mooiste zijn en deze was in dit geval van Bert Weerstand. De mannen van onze zustervereniging PV IJsselmeervogels deden het trouwens bijzonder goed, want met 4 duiven bij de top 5 (Bert Weerstand, Wouter de Vries en Combinatie Ras-Post – 2 duiven), kon alleen ons lid Reinald Evers met een duif de aansluiting (3e plek) behouden…

Nu zal in het aankomende seizoen blijken of de duiven die Pieter het hoogst ingeschat heeft ook daadwerkelijk hun favorieten-rol zullen waarmaken, waarbij natuurlijk niet onvermeld kan blijven dat de liefhebber in dezen ook een belangrijke plek inneemt, echter dat hebben we na de keuring uitvoerig kunnen vernemen van Pieter.

Het is natuurlijk niet zo, dat je er alleen bent met goede duiven, je bent al een heel eind op de goede weg, maar je moet ze natuurlijk wel “brengen” en voor degenen die willen weten hoe ze dat moeten doen? Kom naar onze forums a.s. vrijdagavond 17 februari voor de programmaspelers (met Auke Bosma, Jouke Rottine en Alfred Strijker) en op vrijdagavond 24 februari voor de fondliefhebbers (met Bennie de Vries, Jaap Mazee en natuurlijk Mr. X…)…

Tot a.s. vrijdagavond en Pieter nogmaals bedankt voor een kind van Special Blue (op voorspraak van Sky 😉 )….

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.