0S1A4099 IMG 0441

Maandagavond werden bij PV Flevoland 21 duiven ingemand voor de laatste ZLU vlucht van dit seizoen, de klassieker op Perpignan, de meest zuidelijke stad in Frankrijk, gelegen op 1135 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmorgen gelost om 07.00 uur met een matige noordwesten wind en 24 graden. Later zou de wind naar het westen en zuidwesten draaien met dan al temperaturen boven de 30 graden. De dag van lossing werden er 13 duiven in het zuiden van Nederland gemeld met grote verschillen wat duidde op een lastige vlucht.

Pieter Woord had tot 23.00 uur gewacht en was toen naar bed gegaan in de veronderstelling dat er geen duif in de nacht zou arriveren. In tegenstelling tot bij Agen ZLU waar hij het licht op de zolderhokken had laten branden, werd nu het licht uitgelaten. De volgende morgen was hij voor zijn doen laat wakker, daar waar hij meestal tussen 4 en 5 uur wakker schiet was het nu half zes. Snel zijn kleren aangetrokken en naar de garage gelopen en zag tot zijn grote verbazing 01.27.41 op het display staan met het ringnummer van Leontine zijn beste duif. Pieter liep vlug naar boven en ja Leontine zat er echt. Snel de melding gedaan en gezien dat de duif waarschijnlijk eerste nationaal en internationaal zou zitten.

Vervolgens zijn compagnon Louw van den Berg gebeld en ingelicht. En daarna was het wachten tot de voorzitter van de ZLU hem feliciteerde met de eerste internationaal Perpignan van zes landen en 14.930 duiven. Vervolgens een uitgebreide controle, twee cameraploegen, verdere pers en talloze felicitaties.

In 2014 zijn Pieter en Louw serieus gestart met hun ZLU plannen en in 2017 krijgen zij al de beloning met een eerste internationaal. De winnende duivin Leontine haar vader is zwaar ingeteeld op de Annet, de eerste nationaal Barcelona 2005 van Willem van der Velden uit Boskoop. De moeder komt van Jan Ernest en is ingeteeld op de Zwarte Dax, een crack op de ZLU vluchten bij Philip Geerdink. Leontine is gekweekt op hun gezamenlijke kweekhok door Louw.

Leontine vloog al vroeg als jaarling op de middaglossing van Cahors, een zware vlucht. Op Agen ZLU dit jaar was ze ook al vroeg, maar op deze Perpignan verrast ze de hele internationale duivenwereld door in de nacht de eerste internationaal te pakken. Voor Louw en Pieter een droom die uitkomt en Leontine gaat naar het kweekhok om nieuw materiaal te fokken om hun volgende droom te verwezelijken. Louw en Pieter van harte proficiat.

Jan Grootoonk uit Bant werd keurig tweede, Bennie Homma draaide een knappe serie met drie, vijf, zes en zeven en Nico de Fouw werd vier. De sponsorprijzen waren voor Pieter Woord € 50 voor de eerste prijs, Jan Grootoonk € 25 voor de eerste eerstgetekende en Nico de Fouw € 25 voor de laatste liefhebber. Kampioen onaangewezen Pieter Woord, tweede Jan Grootoonk en derde Gerard Baarda. Kampioen aangewezen Pieter Woord die tevens met zijn Leontine ook duifkampioen werd.

Waarschijnlijk in het eerste weekend van september de prijsuitreiking, nader bericht volgt. 

 20170729 20562388509

Maandag werden bij PV Flevoland 23 duiven ingemand op Narbonne, gelegen op 1077 kilometer van Urk. Het weer was ter plaatse een matige noordenwind en na 200 kilometer een toenemende zuidwestenwind met aan de bovenkant veel regen op de vlieglijn. De duiven werden vrijdagmorgen vroeg gelost om 06.45 uur.

Zaterdagmorgen om 08.06 uur liep de duivin de 15-170 Patricia binnen bij Pieter Woord op het Voorland. De 1077 kilometer had Patricia afgelegd met een gemiddelde snelheid van 59 kilometer per uur. Daarmee werd ze eerste bij PV Flevoland, na eerder dit jaar van de hele zware Dax de vierde bij PV Flevoland gewonnen te hebben. Dat is vroege prijzen winnen op zowel een middaglossing als een ochtendlossing.

Patricia komt uit het gezamenlijke kweekhok met Louw van den Berg. De vader is inteelt op de Rode Cramers, de supervererver van het ras Jan Theelen. De moeder komt rechtstreeks uit de 1e Nationaal Barcelona van Cees Luykx, die toen gekoppeld zat op de 2e Nationaal Tarbes. Pieter had drie van zijn vier duiven in de prijzen, en won naast de eerste ook de achtste en de tiende prijs. Pieter van harte proficiat met deze zege.

Gerrit Wakker deed het ook heel knap met de kopprijzen twee en vier. Van den Berg Pigeons won met een jaarling programmaduif de derde prijs. Jeugdlid Frans van den Berg deed het prima met 2 van de 4 jaarlingen prijs en de mooie prijzen vijf en zeven. Gerard en Jelly Baarda uit het verre Pingjum scoorden zelfs een prima 2 op 2 met de prijzen zes en negen.

De sponsorprijzen zijn voor: € 50 Pieter Woord voor de eerste prijs, € 25 Frans van den Berg voor de eerste getekende duif en € 25 Gerard en Jelly Baarda als laatste liefhebber.

Komende week de laatste ZLU vlucht vanuit Perpignan, gelegen op 1125 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

IMG 0369

Slechts 10 duiven werden bij PV Flevoland ingemand voor de ZLU vlucht op Marseille gelegen op 1063 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdag om 06.45 uur gelost met een matige noordelijke wind, die in Noord-Frankrijk zou draaien naar westelijke richtingen.

Zaterdag om 06.05 uur viel de superduivin Lian op de klep bij Jan Grootoonk in Bant. Lian had de 1075 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 65 kilometer per uur. Lian is een dochter van Nygel, een superkweker uit stamvader Livai met de stamduivin Daisy.

Uit Nygel werd ook al de 3e Internationaal Pau gekweekt. De moeder van Lian is Aimay een dochter uit een volle broer van Princes'26, de gouden Barcelonaduif. Lian vloog in 2015 al 71e Nationaal Marseille (12e Nationaal duivinnen), in 2016 28e Nationaal Marseille (10e Nationaal duivinnen, 29e Internationaal duivinnen) en nu in 2017 102e Nationaal Marseille, (32e Nationaal duivinnen), 15e in de Fondunie 200, 5e in Fiante en 1e bij PV Flevoland

Lian was in 2016 over twee jaar Marseille de 7e Asduif Internationaal. Na de topprestatie in 2017 zal ze mogelijk nationaal en internationaal op het podium eindigen en misschien wel overal de beste zijn over drie jaar Marseille. Wat een absolute klasbak, wat een voorrecht om zo’n topper op je hok te mogen hebben. Jan van harte proficiat met deze topduivin en deze topprestatie op Marseille.

Gerrit Wakker deed het ook uitstekend door met zijn topper de 14-432 een keurige 297e Nationaal en een 2e plek in het NIC te scoren. De resterende prijzen waren voor Pieter Woord

Komend weekend staat Narbonne op het programma, afstand Urk 1076 km. Allen heel veel succes.


 

 

 IMG 0359IMG 0363

Dinsdagavond werden bij PV Flevoland 36 duiven ingemand voor St. Vincent, gelegen op 1123 kilometer van Urk. De duiven werden een dag later ingemand en gelost omdat op de Franse nationale feestdag 14 juli duivenlossingen verboden zijn. Zaterdagmorgen om 07.30 uur werden de duiven gelost met een noorden wind welke in Noord-Frankrijk zou draaien naar westelijke richtingen. Het zou vooral voor de duivenliefhebbers uit sector 4 een zeer zware vlucht worden.

Zondag om 12.33 uur viel de rode jaarling de 921 op de klep bij jeugdlid Frans van den Berg in Tollebeek. De 921 had de 1127 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur. Na melding bleek het de eerste duif in sector 4.

De rode jaarling had een paar weken daarvoor nog een knappe 188e nationaal Ruffec gevlogen op 2.086 duiven. De rode 921 zal daarom verder de Marathonman genoemd worden. De vader van Marathonman is Mooie Willem, een duif van Willem van der Velden uit Boskoop ingeteeld op zijn Annet, de 1e nationaal Barcelona 2005. Mooie Willem is ook vader van de 30e nationaal Cahors 2016 op 1410 duiven (2e NIC) en 125e nationaal Agen ZLU 2017 op 6.211 duiven (2e NIC) bij Pieter Woord. De moeder van de 921 is Josje van Ronald Lodewijckx. Josje komt uit een broer van de 1e nationaal Limoges met een zus van de 1e nationaal Marseille. 

Frans van den Berg heeft vanaf het moment dat hij kon lopen een zeer grote interesse in de natuur en met name voor alles wat daarin leeft. Hij is voor geen enkel dier bang en komt regelmatig thuis met vreemde insecten of dieren. Frans verzorgt de duiven (ook die van vader Louw) als zijn vader weer eens heel laat van zijn werk uit de vis komt, wat zeer regelmatig voorkomt.

Na grootvader Frans en vader Louw is Frans de derde generatie duivenmelker in de familie Van den Berg. Het succes op deze St Vincent zal ongetwijfeld een stimulans zijn om door te gaan in de duivensport en uit te groeien tot een goede duivenmelker. Frans van harte gefeliciteerd met deze mooie zege.

 

266 1  19959126 1536772836390359 3661289774086363635 n

38 duiven werden bij PV Flevoland ingemand voor de klassieker van de ZLU vluchten op Barcelona, gelegen op 1278 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmorgen gelost om 09.05 uur met een oostelijke wind en veel warmte. Zaterdag bleven de eerste meldingen verdacht lang uit tot een melding in Noord-Frankrijk tegen de Duitse grens waar een duif slechts 802 mpm vloog. Plotseling was er een melding in Nederland waar een duif van Leon Roks in Standaardbuiten 882 mpm vloog, zonder dat er nog een duif in België was. Toen was het wel duidelijk dat deze Barcelona mogelijk de zwaarste van alle Barcelona’s zou worden. Achteraf bleek dat de duiven waarschijnlijk door vier of vijf frontale zones hebben moeten vliegen met tussen deze zones in hele hoge temperaturen. Alleen de allersterkste duiven komen in deze zeer zware omstandigheden boven drijven.

Zaterdag om 18.27 uur viel de 15-266 op de klep bij Tony Berlijn. Tony verschoot zich wild en stond helemaal te shaken toen hij zag dat het een duif van Barcelona was. Na de melding bleek de 266 Luna-May de 3e Nationaal, de 5e Internationaal, de 2e Nationaal duivinnen en de 2e Internationaal duivinnen te hebben gespeeld. Er waren zaterdag maar een goede 100 duiven gemeld en dat onderstreept deze prestatie met een overvlucht in Nederland van 200 kilometer en Internationaal van maar liefst 380 kilometer. Een werkelijk fenomenale prestatie van Luna-May op een afstand van 1.270 kilometer. Luna-May komt uit Kleinzoon Milos x Kleindochter Milos (broer x zus). De ouders van de duif zijn als ei gehaald van Verweij-De Haan uit Mijdrecht, Nationale toppers en hun topduif Milos vloog oa 1e NPO Montauban. Daar waar andere liefhebbers nog dagen zullen kijken of ze nog een duif thuis zullen krijgen, had Tony Berlijn bij het afslaan maar liefst vijf van zijn zes duiven thuis. Tony speelde bij PV Flevoland de eerste, vijfde, achtste, negende en twaalfde plek. Maar dat valt natuurlijk in het niet bij de genoemde Nationale en Internationale klasseringen. Voor heel veel duivenliefhebbers is presteren op Barcelona een droom en het zal voor bijna allemaal een droom blijven. Echter niet voor Tony Berlijn, zijn droom kwam uit met deze fenomenale prestatie op een superzware Barcelona. Tony van harte gefeliciteerd.

Tweede in het NIC werd Bennie Homma uit Balk met zijn eerstgetekende 13-609. Derde werd Jan Grootoonk uit Bant. Vierde en dat is echt heel goed Geert Schilstra uit Balk, zesde Pieter Woord, zevende Gerard Baarda uit Pingjum, tiende Nico de Fouw uit Bant en elfde Henri Pander uit Balk.

Traviko logo 300x178

Deze Barcelona is gesponsord door www.traviko.nl dierenarts Ko Schoenmakers, die ook de maandelijkse controle doet van de duiven van PV Flevoland. De sponsorprijzen waren voor Tony Berlijn € 50 voor de eerste prijs, Bennie Homma € 25 voor de eerste eerstgetekende en voor Henri Pander € 25 als laatste liefhebber.

 

De volgende ZLU vlucht is St Vincent gelegen op 1.122 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

IMG 3808

59 duiven werden maandag bij PV Flevoland ingemand voor de ZLU vlucht Agen. Er werden 44 oude en 15 jaarlingen ingekorfd voor de kortste vlucht op het ZLU programma. De weersverwachting was niet denderend, maar vaak kan er dan een paar dagen later wel gelost worden. Echter deze keer zat het weer bepaald niet mee en konden de duiven pas na acht dagen mand worden gelost. Meer dan een week mand is vrij zeldzaam in de duivensport. De ZLU staat echter bekend om de uitstekende verzorging van de duiven tijdens het transport. De duiven werden gelost op dinsdag 4 juli om 07.00 uur met mooi weer en een variabele wind op de vlieglijn.

De eerste duiven in Nederland maakten een knappe snelheid, maar het verloop was niet zo geweldig en vooral aan de oostkant kwamen er bijna geen duiven door. De vraag was of boven de duizend kilometer er nog duiven op dezelfde dag door zouden komen. Jan Grootoonk uit Bant had vorig jaar twee duiven na half elf gedraaid. En warempel goed half elf viel zijn duivin de 15-882 op het dak. In 2016 als jaarling werd ze geconstateerd om 22.36 uur, maar nu was ze te moe en verspeelde wel 20 minuten om uiteindelijk om 22.58 uur geconstateerd te worden. Daarmee werd ze eerste bij PV Flevoland, eerste bij FIANTE op 1076 duiven en 42e Nationaal Oud ZLU, vorig jaar was ze 112e Nationaal ZLU. Was ze meteen binnengelopen dat had ze rond de 20e Nationaal gescoord. De 882 heeft een prima afstamming. De vader is een kleinzoon van Olympic Miss Gijsje van Arjan Beens en de moeder komt uit Snelle Jelle van Arjan Beens met de Orion van Jelle Jellema. Jan Grootoonk kreeg zijn duiven geweldig thuis en was goed voor de eerste, derde, zesde, achtste en tiende prijs in het NIC. Bij de ZLU oude duiven hadden deze vijf duiven allemaal prijs en op negen duiven is dat een mooi resultaat. Jan kreeg als één van de weinigen zijn jaarlingen ook goed thuis. Jan van harte proficiat met deze mooie zege en uitslag.

Pieter Woord draaide ’s ochtends om 05.20 uur zijn getekende 15-166 en na de 30e Nationaal Cahors als jaarling was ze nu goed voor de tweede prijs in het NIC, de eerste prijs bij de Friese Fondclub, de derde prijs bij FIANTE en de 125e prijs ZLU. Om 07.17 uur viel bij Pieter de jaarling 16-718 zeer moe op de klep. Deze was vierde in het NIC, negende en eerste jaarling in FIANTE en 240e ZLU en één van de eerste jaarlingen boven de rivieren. Verder was Pieter nog goed voor plek vijf in het NIC. Sjaak Buwalda had een mooie ploeg van 18 tweejaarse duiven mee. Waar Sjaak zijn eerste duiven wat vroeger had gewenst kreeg hij zijn duiven wel zeer regelmatig thuis en had er 12 van de 18 in de prijzen en begon in het NIC op de plaatsen zeven en negen.

De sponsorprijzen waren voor de eerste prijs Jan Grootoonk € 50, voor de snelste eerst getekende Sjaak Buwalda € 25 en als laatste liefhebber Nico de Fouw € 25.

De volgende vlucht is Barcelona. Allen veel succes.

 

 

 IMG 2108

Maandagavond werden bij PV Flevoland 12 duiven ingemand voor de eerste ZLU vlucht van het seizoen op Pau, gelegen op 1129 kilometer van Urk. Vanwege regen en laaghangende bewolking werd het niet Pau maar Mont de Marsan. Zaterdagmorgen om 07.35 uur werden de duiven gelost met een matige maar naar het noorden toenemende west-zuidwesten wind. Diverse buienzones trokken van west naar oost over het land. Het was opvallend dat de vroege duiven in het westen vielen en aan de oostkant het schijnbaar voor de duiven lastiger was om door de buienzones te trekken.

Zondagmorgen heel vroeg om 05.10 uur viel de eerste duif bij Pieter Woord. Het was de 15-492 Monty Red die de 1072 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 69 kilometer per uur. Het was schijnbaar deze Monty Red net niet gelukt om op de dag van lossing zijn hok te bereiken. Aan de oostkant van het land was dit best een knappe duif, echter in het grote geheel net iets aan de late kant. De 15-492 heeft een knappe afstamming met in de stamboom Inteelt Rode Cramers, de Rode Brive, Inteelt Ida (en dus ook weer Inteelt Rode Cramers), de Orhan en Miss Europe de asduif van Piet Heikamp. Monty Red vloog ruim twee uur los, nog een teken dat het geen makkelijke vlucht was. Pieter van harte proficiat met deze mooie zege.

Gerard en Jelly Baarda uit Pingjum zijn ook fervente ZLU spelers en zij behaalden een knappe tweede en derde plek. Tony Berlijn scoorde twee op twee met de vierde en vijfde plek.

De hoofdprijzen waren voor Pieter Woord € 50, Gerard Baarda € 25 en Tony Berlijn € 25.

Volgende week de tweede vlucht vanuit Agen voor oude duiven en voor jaarlingen. Allen heel veel succes.

 

 IMG 2243  13 4243609

35 duiven werden er bij PV Flevoland ingemand voor de laatste ZLU vlucht van het seizoen 2016 vanuit Perpignan. De duiven werden vrijdagmorgen om 07.15 uur gelost met een west-zuidwesten wind. Vrijdagavond arriveerden de eerste duiven in Zuid Nederland, maar verder kwamen ze ook niet. Dan is het zaterdagmorgen vroeg op en wachten waar de vroege duiven vallen.

Opnieuw viel de eerste duif in Balk bij Bennie en Loes Homma. Hun was hun 13-609 die om 08.58 uur afdrukte en de 1.160 kilometer met een snelheid van 63 kilometer per uur had afgelegd. Bennie en Loes speelden dit seizoen maar twee ZLU vluchten mee en werden op beide vluchten eerste bij PV Flevoland. Ongekende klasse van deze nuchtere Friezen. De 609 had al eerder prijzen gevlogen op twee keer Bergerac, Limoges en Orange. De vader van de 609 komt uit een ingeteelde doffer op de superkweker de Stayer van Steketee met een dochter van hun eigen superkweker de Burgemeester. De moeder van de 609 komt uit een zoon van de superkweekster de Bergerac keer Tweety. Tweety speelde 2e nationaal St Vincent van 25.807 duiven en werd toen alleen geklopt door de neutralisatietijd. Voor de zoveelste keer bewijzen Bennie en Loes Homma dat hun duiven op alle marathonvluchten tot de top van Nederland behoren. Bennie en Loes van harte proficiat met deze mooie zege.

Pieter Woord behaalde een mooie tweede plek. Bennie de Vries deed het prima met een serie kopprijzen en wel de derde, vijfde, zesde, zevende, negende en tiende plek. Jan Grootoonk was opnieuw top met twee prijzen op twee duiven en Jan begon met een keurige vierde plek. Herman Brinkman was met twee duiven mee goed voor een prima achtste plek.

Bij het ZLU kampioenschap onaangewezen is eerste Bennie de Vries, tweede Jan Grootoonk en derde Herman Brinkman. Aangewezen is eerste Jan Grootoonk, tweede Herman Brinkman en derde Bennie de Vries. Bij de duiven eerste en tweede Bennie de Vries met zijn 12-673 en zijn 11-564, derde werd Albert Jan Settels met zijn 13-309. Begin september is weer de afsluitende BBQ met de prijsuitreiking.

IMG 2243  NL.13 4243610

40 duiven werden bij PV Flevoland ingemand voor Narbonne, de zesde ZLU vlucht van dit seizoen. De duiven konden op vrijdag en zaterdag niet gelost worden vanwege de mistral wind. Zondag werd het gehele concours naar westelijke richting verplaatst, waar om 10.40 uur gelost kon worden in Bram.

Bennie en Loes Homma hadden 8 duiven ingemand op de voor hun eerste ZLU vlucht dit seizoen. Na de topuitslag vorig seizoen op Perpignan waren de verwachtingen hoog gespannen. Maandag om 13.26 uur viel de 3-jarige duivin De 610 op de klep en zij maakte een snelheid van 56 kilometer per uur over een afstand van 1105 kilometer. De 610 behaalde de eerste prijs bij PV Flevoland, de zevende in Fiante, de zesde in de Fondunie 2000, de 13e nationaal op 5.042 duiven en de vierde nationaal duivinnen van 1.272 duiven. Een fantastische prestatie van De 610 die in 2015 al een 48e nationaal Bergerac S4 op 1.353 duiven en een 9e nationaal en teletekst Bergerac S4 op 2.314 duiven speelde. In 2016 was haar eerste marathonvlucht St Vincent waar ze een knappe 137e nationaal S4 op 962 duiven scoorde. Een echte klasbak dus, die zowel op de middaglossingen als op de ochtendlossingen top presteert. In de stamboom van De 610 zien we zowel goede prestatie duiven als de bekende topkwekers (oa Zoon Bergerac, de Orange, Zoon ’t Ruffecje) van Bennie en Loes Homma. De moeder van De 610 vloog oa 10e nationaal Orange. Bennie en Loes kregen hun duiven super en scoorden maar liefst 6 prijzen nationaal op 8 duiven, met naast de 13e ook de 97e nationaal enz. Bij nationaal duivinnen was het nog beter met 4 prijzen op 5 duiven en daar beginnen ze met de 4e, 23e en 85e nationaal enz. In het NIC PV Flevoland begonnen ze met de eerste, tweede, derde, vijfde en achtste prijs. Op hun goed gedocumenteerde website www.benniehomma.nl kun je alles lezen over hun geweldige prestaties en welke kweeklijnen daarachter zitten. ZLU Bram werd een nieuwe parel op de kroon van Bennie en Loes Homma. Bennie en Loes van harte proficiat.

Albert Jan Settels deed het op deze Bram ook geweldig met 5 prijzen op 10 duiven en hij begint met de vierde, zesde en negende prijs. Het is mooi voor Albert Jan dat je laatste ZLU vlucht dit seizoen ook je beste is. Dat geeft de burger moed voor het volgende seizoen. Bennie de Vries behaalde een mooie zevende en tiende plek. Het blijkt nu dat er zeer regelmatig kopprijzen nationaal ZLU gepakt worden door liefhebbers in sector 4. Een mooie stimulans voor andere liefhebbers om het ook eens te proberen op de ZLU. PV Flevoland Urk gaat zeer zeker door met deze vluchten

IMG 2205

20 duiven waren bij PV Flevoland ingemand voor de altijd lastige vlucht op Marseille. Vrijdagmorgen om 06.45 uur werden de duiven gelost met een noordwestelijke wind ook wel bekend als de mistral. Waar in de tour de helikopters aan de grond werden gehouden, moesten de duiven vol aan de bak om het Rhonedal uit te komen en weer thuis te komen.

 

Zaterdagmorgen om 09.31 uur werd de eerste duif geconstateerd door Bennie de Vries in het verre Bolsward. Zijn Blue Marseille 11-564 legde de 1.107 kilometer af met een snelheid van 55 kilometer per uur. Blue Marseille scoorde daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland en een prima 16e prijs nationaal op 3.320 duiven. Blue Marseille was ook al goed voor de 63e nationaal Perpignan in 2014 en de 313e nationaal Pau 2016, een echte topper dus.

De vader van Blue Marseille komt uit een zoon van de Strik (Van der Wegen) x een dochter van de Dakhaas, die ook een kleinzoon van de Strik is. De moeder van Blue Marseille komt uit Broer Kleintje (uit Kouters Doffertje x halfzus Minerva) maal een Zuster van de Dakhaas. Bennie kreeg zijn duiven erg goed van Marseille en scoorde 5 prijzen op 10 duiven. Zijn tweede duif was goed voor de derde bij PV Flevoland en de 44e nationaal, zijn derde duif was vierde bij PV Flevoland en 137e nationaal. Zijn vierde en vijfde duif waren zes en zeven. De duiven van Bennie komen steeds beter in vorm en hij wint nu al de derde vlucht op rij. Wat zal dat nog brengen op Narbonne en Perpignan? Bennie van harte proficiat met deze mooie uitslag.

Jan Grootoonk presteerde ook super op deze Marseille. Jan had alleen zijn duivin de 13-286 ingemand en na de 72e nationaal Marseille in 2015 werd nu een geweldige 28e nationaal in 2016 gescoord. Nog zo’n prestatie van formaat in 2017 en deze duivin is Asduif Marseille bij de ZLU. Herman Brinkman deed ook weer goed mee met 1 prijs op 2 duiven en de vijfde plek in het inkorfcentrum.

Onaangewezen staat eerste Bennie de Vries, tweede Jan Grootoonk, derde Herman Brinkman en vierde Tony Berlijn. Aangewezen staat eerste Jan Grootoonk, tweede Herman Brinkman, derde Tony Berlijn en vierde Bennie de Vries. Bij de duiven Bennie de Vries eerste met zijn 11-564 en derde met zijn 08-555, tweede staat Herman Brinkman met zijn 13-383.

 IMG 2205

Precies 60 duiven werden ingemand bij PV Flevoland voor de vlucht der vluchten vanuit Barcelona. De duiven werden zaterdagmorgen gelost om 11.15 uur met een west-noordwestenwind. Het werd een hele moeilijke vlucht waar heel veel zeer ervaren duiven grote moeite hadden om hun hok weer te bereiken.

Bij Bennie de Vries in Bolsward viel de eerste op de klep. Zijn Vale 856 werd geconstateerd om 17.19 uur en deze doffer maakte een snelheid van 55 kilometer per uur over een afstand van maar liefst 1320 kilometer. De Vale 856 scoorde daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland en een hele keurige 105e nationaal op 5.239 duiven. De Vale 856 komt van Bennie zijn vriend Rob Hoekstra (Hoekstra-Hermans uit Riethoven) en uit de doffer 04-0456968 uit (zoon Sarina x Rivaldo) x dochter 1e Nat St Vincent Christ v/d Pol en de moeder is de 04-0456901 uit Marathonman Vertelman x 272 kleindochter Julliet Smaragd. De Vale 856 is een is een broer van de Asduif ZLU 5 jaar Perpignan 2012. Bennie zijn tweede duif haalde een mooie achtste plek in het NIC. Bennie van harte proficiat met deze mooie zege.

Gerard Baarda uit Pingjum deed goed mee met een nette tweede plek en een 156e nationaal en dat op 1.325 kilometer. Herman Brinkman uit Tuk was één van de uitblinkers met twee prijzen op twee duiven. Zijn eerste duif werd prima derde en behaalde nationaal de 167e plek. Tony Berlijn uit Kampen begint het ZLU spel steeds beter onder de knie te krijgen. Tony deed het erg goed met twee prijzen op drie duiven en Tony begint met een vierde plek en de 228e nationaal. Pieter Woord scoorde een mooie vijfde plek. Jan Grootoonk deed het erg goed met 3 prijzen op 4 duiven en de kopprijzen zes, zeven en tien. Riekelt en Jannie Brands waren goed op dreef met 100% prijs met 1 duif mee en de negende plek. Roelof van Looij uit Zuidveen was ook goed voor 1 prijs met 1 duif mee. Barcelona 2016 werd een vlucht om snel te vergeten met in het NIC een mooie zege van Bennie de Vries.

ST VINCENT

2016 is een heel zwaar seizoen met ieder weekend wel een lastige vlucht. Daardoor werden er slechts 11 duiven ingemand op St Vincent. De duiven werden vrijdag gelost om 07.15 uur met een matige west-zuidwesten wind.

Het was opnieuw Bennie de Vries de die eerste prijs scoorde met zijn vier-jarige doffer Petertje 1122673 die op zaterdag om 07.40 uur op de klep viel en met een snelheid van 64 kilometer per uur de 1159 kilometer aflegde. De 673 komt van Peter Bruinenberg uit halfbroer maal halfzus. De vader van de 673 komt van Vertelman en is een kleizoon van de zeer beroemde Dikke Rooie met het Kweekmoedertje (kleindochter Laura Vertelman). De moeder komt uit een Zoon van het beroemde 100 x 10 koppel van Nico Volkens maal opnieuw het Kweekmoedertje (kleindochter Laura Vertelman). Bennie deed het prima op deze St Vincent en hij scoorde alle vier prijzen in het NIC. Bennie van harte proficiat met deze mooie zege.